Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Metruk bina bağımlıların mekânı haline geldi, mahalle sakinleri durumdan şikâyetçi

Köşe Yazısını Dinle

Yıldırım ilçesi Karamazak Mahallesi’nden ulaşıyorum size. Benim gibi bir çok mahalle sakininin sesi olduğumu düşünüyorum.

Şöyle ki, mahallemizde Aşık Yunus Türbesi’ni meydana çıkarmak amacıyla çevresinde yıkım kararı alınıp boşaltılan metruk binanın durumundan mağduruz.

Tahminimiz o ki, mahkemesi devam ettiği için 1 aydır yıkılamadı ve metruk halde duruyor. Ancak, bizleri rahatsız eden şey, bu metruk bina bağımlıların ve birtakım insanların takıldığı mekân haline gelmiş durumda. Her yerde olduğu gibi burada da boşaltılan, yıkıma hazırlanan bina hemen birileri tarafından başka amaçlarla kullanılmaya başlanıyor.

Ve bizler mahalle sakinleri olarak şikâyetçiyiz. Belediye yetkililerinden ricamız, ya bu binanın yıkımı hemen gerçekleştirilsin ya da kapı ve camları geçici olarak (yıkım gerçekleştirilinceye kadar) duvar örülerek kapatılsın.

Mahalle sakinleri adına bir okur

 

Sahil mi semt pazarı mı belli değil, lütfen biraz sessizlik!

Güzelyalı (Burgaz) sahilindeki işportacıların semt pazarındaymış gibi bağırışlarından balkona çıkıp oturamaz olduk.

Burada ikamet edenler olsun günübirlik sahilde gezmeye gelenler olsun, biraz sessizlik ve kafa dinlemek istiyor. Ama gelin görün ki yüksek ses, gürültüden ve çirkin görüntüden bıkmış durumdayız.

Bu işportacılara uygun bir yer gösterilsin orada satışlarını yapsınlar. Bütün sahil boyunca semt pazarı gibi dizilmenin anlamı nedir?

Ne zabıta denetimi, ne uyarı hiçbir şey yok maalesef. Büyükşehir ve Güzelyalı Belediye yetkililerinin dikkatine sunuyor, lütfen biraz sessizlik diyorum.

Bir vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X