Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Metruk binalar sorununa çözüm bulunmalı

Köşe Yazısını Dinle

Günay Bey, daha geçtiğimiz günlerde 29 Aralık 2022 tarihli Söz Sizde köşenizde “Vatandaş Soruyor: Ankara Yolu Üzerindeki Metruk Binanın Akıbeti Ne Olacak?” başlığıyla sesimiz olmuştunuz.

Maalesef yazımızın yayımlandığının ertesi günü bahsi geçen metruk binada müptezellerin sebep olduğu yangın çıktı. Neyse ki itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Ki, yazımda da bahsetmiştim, bağımlıların mekânı olmasın diye duvarları tuğlalarla örülmüş ancak aynı gün duvar kırılarak girmek için yol açmışlardı.

Bu metruk binalar özellikle kış aylarında sorun olmaya devam ediyor. Nerede metruk bina var hemen birileri tarafından sığınılacak yer olarak kullanıyor. İçerisinde ısınmak için ateş yakılıyor ve üzücü sonuçlara sebep oluyor.

Belediyelerin her geçen gün tehlike oluşturan metruk binalar sorununa çözüm bulmasını rica ediyoruz. Saygılarımla.

M. Yardımcıoğlu

Sokak arasındaki ücretli otopark uygulaması

Günay Bey, yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Geçtiğimiz yıllarda da bir problemimizi sizin köşenizde yayımlanması sonucu çözüme kavuşturmuştuk.

Bugün de Özlüce’de gözlemlediğim bir konuyu köşenize taşımak istiyor sesimiz olmanızı rica ediyorum.

Şöyle ki: Size gönderdiğim fotoğrafta görülen yer, Özlüce BKM’nin arka tarafında yer alan 401. Sokak’tan. Geçtiğimiz günlerde o bölgeye gittiğimde belediye tarafından oraya bir levha konup, otopark tahsilatı için de bir görevli konuşlandırılmıştı. Sokak yıllardır bu vaziyette, yapılan herhangi bir iyileştirme yok, etraftaki sokaklarda da ücretli otopark uygulaması yok. Benim bildiğim tüm dünyada ücretli otopark uygulamasının mantığı, çok trafik olan yerlere araçlarıyla gitmelerini caydırmaktır ve genelde de merkezi yerlerde, ana arterlerde uygulanır. Mahalle içinde bir sokakta böyle bir uygulamaya gidilmesinin mantığını anlayabilmiş değilim.

Saygılarımla.

İ. Taci Cangül

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X