Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Mezarda yatanlara saygımız olsun

Görükle’ de Dumlupınar Mahallesi’nde 2 yıldır ikamet etmekteyim. Her gün sabah erken saatlerde sağlığım için yürüyüş yapıyorum. Yine yürüyüş yaptığım bir gün köy mezarlığı ile pazar yerinin birleştiği cephedeki pisliği görünce çok rahatsız oldum. Bakımsızlıktan dolayı etraf her türlü çöp ve atıkla dolmuş. Mezarda yatanların kemiklerinin sızladığını hissettim.

Hayatımda ilk defa bu kadar sorumsuzluk ve pislik içerisinde bir mezarlık gördüm. Öğrendiğime göre bu mezarlıkta 2 sorumlu kişi varmış. Bunlar ne iş yaparlar. Konuyu Görükle ( Sakarya) Mahalle muhtarına ve Dumlupınar Mahalle muhtarına ilettim. Hatta Nilüfer Belediyesi hizmet binasına da bildirdim. Ancak değişen bir şey yok.

Bu mezarlıkta yatan bir yakınım yok ama oradan her geçişimde içim sızlıyor. Çok rahatsız oluyorum. Lütfen sayın ilgililer bir ilgi istiyorum. Büyükşehir Belediyesi mi olur Nilüfer Belediyesi mi olur, kim bakacaksa bir an önce ilgilensin.

Mezarlığın temizlenmesinin ardından bence yapılması gerekli bir iş var. Mezarlıkla pazar yeri arasına çit ve harım ( duvar) yapılması mezarlığın temiz kalmasını sağlayabilir.

Secaattin GÜLŞEN

 

Öğretmen olanlar açıkta, olmayanlar dersde

 

Ülkemizde 100 binden fazla öğretmen açığı varken akıl almayan bir uygulama yapılmakta. Buna göre 80 binden fazla öğretmenlik mezunu olmayan kişiler okullarda ücret karşılığı alanı olmayan derslere sokulmakta. Bu durum eğitimde kaliteyi giderek düşürmekte. Halbuki bunun çözümü belli ve üstelik basit. Eğitim sistemine taze kan için nisanda 40 bin öğretmen atamasi istiyoruz. Lütfen sesimiz olun. Saygılar.

Atama bekleyen öğretmenler

 

Yol kazısı bitti, asfalt yapılmadı

 

Kestel Kale Mahallesi Harmanlar Caddesi boyunca yapılan kazı çalışmaları uzun bir süre önce bitirildi. Aradan o kadar süre geçmesine rağmen hala asfaltlama çalışmaları yapılmadı. Yolun neden yapılmadığını bilmiyoruz ama çile çekiyoruz. Güneşli havalarda arabaların kaldırdığı tozdan yağan yağmurla oluşan çamurdan bıktık. Belediye başkanına duyurulur.

Tekin AYVA

 

Tanıtım adına görüntü kirliliği

 

Firmaların, şirketlerin, mağazaların evlere yolladıkları ya da elden kapıya bıraktıkları broşürlerin yarattığı görüntü kirliliğine bu kez milletvekili aday adaylarının gönderileri eklendi. Bina dış kapısında konulacak boş yer kalmayınca tanıtım gönderilerini kapı önlerinde, yerlere bırakılmış olarak buluyoruz. Çoğu zaman başka sitelere ya da dairelere hitaben yazılan gönderiler de birbirine karışmış vaziyette. Bunların çoğu okunmuyor bile. Yapılan onca masrafa yazık değil mi. Üstelik yarattığı kirlenme de cabası.

Melahat K.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X