Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Millet Mahallesi hastane istiyor

Günay Bey merhaba; 60 yaşındayım ve 50 yıldır güzelim Türkiye’nin en güzel şehri Bursa’da yaşayan bir Bursa âşığı olarak 1993’ten beri de Nilüfer’de ikamet etmekteyim. 1967’de çocukluğum eski adı ile Atıcılar yeni adı ile Millet Mahallesi’nde geçti. Ortaokul ve liseyi Yıldırım Lisesi’nde okudum. Atıcılar’dan (Millet Mahallesi) Yıldırım’a hep yürüyerek gidip geldik. Bizim hayatımızda bizim için spor oldu.

Millet Mahallesi’ni iyi bilen biri olarak görüyorum ki, Millet Mahallesi’nde yaşayanların en büyük sorunu sağlıktır. Şu anda Millet Mahallesi merkezinde 12 bin 600 m2 kamu alanı mevcuttur. Yani 1,5 kask ile yapılırsa 20 bin m2 inşaat alanı ediyor. Yani bir hastane alanı. Ankara Yolu’nun alt tarafına çok acil olarak mini büyüklükte de olsa bir devlet hastanesine ihtiyaç var. Çünkü bu bölgedeki vatandaşlar genelde Tophane’deki Devlet Hastanesi’ne, Şevket Yılmaz veya Yüksek İhtisas Hastanesi’ne gitmek durumundalar.

22 Aralık 2016’da Söz Sizde köşesinde yayımlanan bir okur şikâyetini gördüm. Millet Mahallesi’nde çalışan 20 Hat No’lu ve 20/A Hat No’lu otobüslerin hastaneler bölgesine gittiği yazıyordu.

Bursa’nın trafik sorununu da göz önüne alırsak, insanlar bu yollarda niye eziyet çeksinler. Ankara Yolu’nun alt tarafına yapılabilecek 24 saat hizmet veren acili ile bir hastane yapılır ise büyük bir hizmet olacaktır diye düşünüyorum. Buradaki insanların birinci önceliği sağlık olarak görülüyor. Yıldırım 2005’lerden beri hızla nüfus alan, gelişen, konut sayısı ile birlikte nüfusu da artan ve 10 yılda oldukça kalabalıklaşan bir ilçemiz.

Yetkililerimizin bu konuda dikkatini çekmek istiyor ve bu bölgeye sağlık konusunda çözüm üreteceklerini ümit ediyor, saygılar sunuyorum. İyi çalışmalar…
Bursa âşığı bir okurunuz

Sokak lambalarımız uzun süredir yanmıyor

Günay Bey merhaba; UEDAŞ’a birkaç defa bildirmeme rağmen şu ana kadar bir çözüm alamadım. Osmangazi ilçesi Elmasbahçeler Mahallesi Kemal Bengü Caddesi’ndeki sokak aydınlatma lambaları uzun süredir yanmıyor. UEDAŞ yetkililerinden sokak aydınlatma lambalarının bakım ve tamirini rica ediyorum. Kolay gelsin.
Yunus T.

Ana caddeler tamam da ya ara sokaklar?

Bu yıl saatlerin geri alınmaması ve yaz saati uygulamasında ısrar edilmesi ne kadar doğru oldu, tasarruf ne kadar sağladı bilemiyoruz ama, sonuçta görünen o ki, çocukları okula giden vatandaşlar olarak bu durum bizleri mağdur etti açıkçası. Özellikle sokak aydınlatma lambalarının henüz gün ağarmadan kapatılması çocukların karanlıkta okula gitmesine neden oldu. Sağ olsunlar UEDAŞ bu konuda çabalıyor. Ana caddelerde aydınlatma lambaları gün ağarana kadar çalışıyor fakat ara sokaklar hâlâ karanlık. UEDAŞ yetkililerinden biraz daha gayret rica ediyoruz. Lütfen ara sokakları da bir gözlemlesinler. Saygılarımla.
Yıldırım ilçesinden bir grup öğrenci velisi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X