Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Millet Mahallesi’ndeki sitelerden hastaneye gitmek için otobüs yok

Günay Bey merhaba…  Millet Mahallesi’nde yeni yapılan siteler bölgesinde ikamet etmekteyiz. Bulunduğumuz sitelere 19/C hat No’lu özel halk otobüsü çalışıyor. Bu da Gökdere’ye kadar gidiyor. Bu bölgedeki yaşlı veya hastalar Çekirge Devlet Hastanesi’ne veya Muradiye Devlet Hastenesi’ne gitmek için Millet Mahallesi’ndeki durağa gitmek durumunda kalıyor. 20 ve 20/A hat No’lu otobüslerin bulunduğumuz siteler bölgesine girmesini veya buraya hastanelere kadar giden halk otobüsü konulmasını rica ediyoruz. Hasta ve yaşlıların 1 kilometre yürümesi bu kış şartlarında özellikle gerçekten zor oluyor. İlgililerin bu sorunumuza çözüm bulacağına inanıyoruz. Saygılarımla.

İsmini vermek istemiyor

 

Aktarma indirimlerini geri almak ne zormuş

 

​Merhaba; aktarmalarda sorun yaşanıyor, bazen indirim yapılıyor. Birkaç arkadaşımın da başına gelmiş. Yaşadığım olayı BURULAŞ’a yazdım..

 

“Son düzenleme ile 90 dakikaya çıkan aktarma indirimlerinizi dün kullanamadım. Sırameşeler’de indim. Yarım saat sonra Kültürpark durağından bindim. Ancak herhangi bir indirim olmadı.

993778 No’lu BUKART’ımın kullanımı kontrol edilerek, iade farklarının kartıma yüklenmesini rica ederim. Bu işlem sistemden rahatça yapılabilir sanırım. Esen kalın.

 

Aldığım cevap:

“Sayın Ekrem Hayri Peker…

Kartınıza ait hareketlerin incelenmesi için Şehreküstü Seyahat Kartları Ofisi’ne başvurmanızı rica ederiz. Şehreküstü Ofisi cumartesi ve pazar günleri 10.00-16.00 saatleri arasında da hizmet vermektedir.

İyi günler dileriz.”

 

Benim anlayamadığım şey, bugünün teknolojisinde benim mail’imi BURULAŞ Şehreküstü Ofisi’ne gönderemez mi? (Yani forward edemez mi?) Gerekli bilgiler mail’imde zaten mevcut. Oradan da otomatik olarak kartıma iade yükleme yapılabilir diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

Ekrem Hayri Peker

 

PDR öğrencileri engelliler için projeler geliştiriyorlar

 

Uludağ Üniversitesi’nden 4. sınıf PDR (Psikolojik Danışma ve Rehberlik) bir grup öğrencisi engelliler için çeşitli projeler geliştiriyor ve bunu kamuoyuyla paylaşmak istiyorlar. Bize de bu güzel projeyi tanıtmak ve başarılar dilemek düşer…

“UÜ’de eğitim gören PDR 4. sınıf öğrencileriyiz. Bizler, “GÖREN ELLER GÜLEN GÖZLER” isimli bir proje geliştirdik.

Amacımız, engelleri sebebiyle toplumdaki yerlerini alma süreçlerinde özel desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimizin, toplum tarafından “yapamaz” diye nitelendirilen etkinlikleri yapabileceklerini göstermek ve gören bireylerin çevrelerine farkındalıkla bakmalarını sağlamaktı.

Bu amaçla görme engelli kardeşlerimizle çalıştığımız 5 haftanın sonunda Eğitim Fakültesi’nde bir sergi açtık.

Ayrıca diğer amacımız da müthiş işitme yeteneğiyle donatılan çocukların bu yeteneklerinin fark edilmesi ve geliştirilmesine aracı olmaktı. Bu amaçla çocuklarımızı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Konservatuvar Bölümü’ne götürdük. Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan ve diğer hocalarımızın yardımlarıyla çocuklarımız pek çok müzik aletini dokunarak, tanıyıp çaldılar.

Biz böyle bir proje yaptık ve topluma bunu duyurmak istiyoruz. Engelli çocuklarla çalışabilecek farklı becerilerdeki,  yeteneklerdeki gönüllülerin desteklerini bekliyor pek çok okul ve öğrenci. Çocuklar yeteneklerinin keşfedilmesini, geliştirilmesini  bekliyor.

Otizmli ve görme engelli bir çocuk geleceğin en iyi piyanistlerinden biri,

NEDEN OLMASIN!

Desteklerinizi bekliyoruz. Saygılarımızla.”

Aydan Ersin, Işıl Akça,

Mine Can, Büşra Horoz,

Elif Çaltıcak, Büşranur

Keleş, Cafer Murat Çabuk

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X