Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Minibüste, otobüste yanımda oturan abilerim amcalarım… Bi bakar mısınız?

​Günay Bey merhaba. Bu yazıyı bir bayan olarak tüm hemcinslerim adına tüm beyefendilere yazıyorum. Lütfen tüm beyler üzerinize alının. Bütün kadınların ortak sorunu en rahatsız olduğu konulardan biri toplutaşıma araçlarında erkeklerin uygun olmayan tarzda oturması. Metroda, otobüste, minibüste hep aynı magandalık. Magandalığın bölgesi, ırkı, cinsi, köylüsü, iyi-kötü kıyafetlisi yok. Hiç fark etmiyor maalesef. Bu konuda sosyal medyada birçok kampanya başlatıldı, ‘BACAKLARINI TOPLA’ ve ‘YERİMİ İŞGAL ETME’ gibi. Ama görüyorum ki fayda vermiyor. Bacaklarınızı olabildiğiniz kadar açıyorsunuz da neden cama yapıştırıyorsunuz insanı? Bu kadar kaba olmak zorunda mısınız? Şehirde yaşamanın bir takım farklılıkları vardır. Şehir demek medeniyet demektir. Ama maalesef bazılarında bu gelişmişliği, medeniliği gözlemlemek mümkün değil. Lütfen biraz görgü biraz nezaket biraz saygı gösterin. Kendi ailenizden birinin nasıl rahatsız olabileceğini düşünün en azından. Empati yapabilirseniz tabii ki. Hele ki sapıklığın arttığı böyle bir zamanda, sokakta yürümekten korktuğumuz bir zamanda artık tedirgin etmeyin, rahat bırakın bizi rica ediyorum.

Saygılarımla.

S. KÜÇÜK

 

Sokağımız kazıldı ama 2 aydır asfalt yapılmadı

 

Günay Bey merhaba. Karacabey’de Mamuriyet Mahallesi Yeniköy Caddesi’nde ikâmet etmekteyim. Ben engelli birisiyim. Sokaklarımız alt yapı için kazıldı. Kapatıldı. Tabii ki, bundan memnunuz, müteşekkiriz. Ancak, 2 ay oldu neredeyse hâlâ bu sokaklarımız asfaltlanmadı. Ve ben bu yüzden dışarı çıkamıyorum. Yetkililerden rica ediyorum. Bir an önce şu sokaklarımız asfaltlansın lütfen. Saygılarımla.

Serkan EPLİ

 

Gürsu Metro İstasyonu

 

​Merhaba… Ben, Gürsu’da ikâmet eden bir vatandaşım. Öncelikle sıkıntıdan biraz bahsetmek istiyorum. Gürsu metro istasyonu çıkışı ile ring hattı dönen otobüslerin olduğu yol, tehlike arz ediyor. Yayalar Ankara asfaltının kenarından araçlar ile burun buruna yürümekte. Bir an evvel kaldırım çalışması yapılmasi gerekli. Gürsu Belediyesi beni BURULAŞ’a yönlendirdi ancak bir cevap alamadım. Yetkililerin sorunumuza bir çözüm bulmasını rica ediyoruz. Saygılarımla.

O. Akkaya

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X