Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Muharip gaziler ayrımcılıktan şikayetçi

Bizler ülkemizde günden güne azalan Kore ve Kıbrıs Muharip Gazileri çocuklarıyız!

Bunu söylüyoruz ancak utanarak, sıkılarak. Çünkü Devletimizin çıkarmış olduğu Şehit Gazi Yasalarından Muharip Gaziler ve Yakınları olarak mahrum bırakıldık ayrıma uğradık ötelendik…

Bu yüzden bizler kahraman gazilerin evladları olarak kendimize ‘Gazi Çocuğu’ diyemiyoruz. Muharip Gaziler gazi kartlarını saklıyorlar. Toplum içinde sürekli hafife alınmalarından, ötelenmelerinden dolayı. Muharip Gaziler hergün savaş anlarını tekrar yaşıyor. Çatışmalarla uykularından uyanıyor, psikolojik etkilenmelerle ömürlerini geçiriyorlar.

Malul Gazi, Muharip Gazi, Vazife Malulü, Sivil Gazi, Şehit diye bin parçaya bölünen gaziler arasında en talihsiz olanı Muharip Gaziler. Öyle ki; çocuklarını kamuda İstihdamdan, maaş farklarında ki eşitsiz uygulamadan, TOKİ’ den kredi verilmemesinden ve daha benzer birçok haktan ayrıma uğrayıp mahrum bırakılmışlardır.

Bizlerin diğer gazilerden ve çocuklarından ne farkımız var. Babalarımız Kuzey Kıbrıs’ı Anavatan’a katmakla suç mu işledi. Kore Savaşında sayısız kahramanlıklarla Türk Bayrağını, Türkiye’ yi en güzel şekilde temsil ettiği için hata mı yaptılar.

Ülkemizin son savaş kahramanlarına yapılan bu ayrımın biran önce durmasını istiyoruz. Mevcut uygulamanın Türkiye’ ye yakışmadığını, gazisine yakınına sahip çıkamayan bir izlenim bıraktığını belirtiyoruz.

Buradan Aile Sosyal Politikalar Bakanına açık çağrıda bulunuyor, verdikleri sözleri tutmalarını, kahraman gazileri artık rencide etmekten vazgeçmelerini istiyoruz!

Bize bu sorunları iletme fırsatı vermesi dolayısıyla da Söz Sizde’ ye çok teşekkür ederiz.

Eray BABUR

 

 

İki şikayet konusu çözüldü

 

Olay Gazetesi’nin 31 Mart 2015 tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Caddeye yakışmayan görüntüler’ başlıklı bir şikayete yer verilmiştir.

Şikayete konu olan Cilimboz Deresi Islah çalışmaları yapılmış olup aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından Hasta Yurdu Caddesi ile Cilimboz Sokağı’nın kesiştiği noktalarda tehlike arz eden binalar kamulaştırılarak yıkılmıştır.

—–

Olay Gazetesi’nin 31 Mart tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Asfalt ne zaman yapılacak’ başlıklı bir şikayete yer verilmiştir.

Zafer Mahallesi Haydarbey sokağının asfalt yenileme çalışması mahalle muhtarlığının talepleri doğrultusunda freze ve kaplama programına alınmış olup Fen İşleri Müdürlüğümüz Nisan ayından itibaren çalışmalarına başlamıştır.

Mustafa DÜNDAR

Osmangazi Belediye Başkanı

 

Ambulans 30 dakikada geldi

 

15.04.2015 gecesi saat 02:00 sıralarında Ovaakça’ da meydana gelen kazada arkadaşım Halit Buluter yaralandı. Derhal 112′ yi arayıp durumu bildirdik. Ama beklediğimiz ambulans bir türlü gelmedi. Tam 30 dakika sonra ambulans olay mahallindeydi. Öğrendiğimize göre ambulans bir başka vakaya da gitmiş ve gecikme bu sebepten olmuş. İlk yardımın trafik kazasında bu kadar gecikmesi normal bulunuyorsa bir sözüm yok. Normal değilse gereken işlemin yapılmasını istiyorum.

H.B

 

K. Balıklı’ da artık çukur istemiyoruz

 

Küçük Balıklı Mahallesinin önemli sorunlarından birini aktarmak istiyorum. Yaklaşık 5 senedir bu mahalledeyim. Köprübaşı Caddesi ve Ali Galip Yaldız Caddesi insanı kahreder duruma getiriyor. Artık bir çözüm bulunmalı. Defalarca bu sorunumuzu belediyeye aktarmamıza rağmen belediyenin tek yaptığı şey en ufak bir yağmurlu havada çukurların eski haline döndüğü yama çalışması. Bu çalışma ne yazık ki çözüm değil, araçlarımız zarar görüyor. Lütfen kalıcı bir çözümle bu sorunumuz çözülsün.

Kasım AKSU

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X