Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Mustafakemalpaşa’nın dağ köylülerinden mektup var

Günay Bey iyi günler. Köşenizi sürekli takip eden Mustafakemalpaşalı okurlarınız olarak bir mağduriyetimizi sizlerle paylaşarak yetkililere sesimiz olmanızı rica ediyoruz.

Bizler Mustafakemalpaşa Dağ köylüleri olarak yazıyoruz. Bursa medyasını takip ettiğimizde görüyoruz ki hep Keles, Orhaneli, Harmancık’a yapılan yatırımlar, hizmetler yazılıyor. Hep onların sorunları dile getiriliyor. Bursamızın sadece bu ilçeleri ve bu ilçelerin köyleri yok ki.

Saygıdeğer siyasilerimiz de, vekillerimiz de hep Orhaneli, Keles, Harmancık’la ilgileniyorlar.

Bizler Ağaçlı Köyü olarak 10 tane kaldık. Kocakoru Köyü 25 hane, Kazanpınar Köyü 9 hane, Doğanalan 30 hane gibi. Bu köylerin yolu çok bozuk, sıcak asfalt yok. Doğanalan ile Taşpınar arası Atatürk yolu 10 yıldır yapılmadı. Akçapınar’la Doğanalan arası bağlantı yolu yok. Köylüler hep şehre göçtü.

Bölgemizde hayvancılık yok. Ormanlar ise boş duruyor. Köylerde bakkalı bırakın, kahvehane bile yok. İnsan kalmadı neredeyse. Balıkesir’in Karyamaz Köyü’nü Kazanpınar’a köy yeri olan alana taşınmasını istiyoruz. Bu köy uygun olur veya Ağaçlı’ya taşınsın, buralarda mera çok.

Doğanalan’da 50 dönüm harman yeri ve 40 dönüm köy yerleri var. Oralara yerleşsinler. Yerler bedava hem canlılık olur, insanlar gelsin buralara. Onlar Yörük köylüleri, bizler de Yörük köyleriyiz.

Ancak 13 köye su verilecekmiş ne zaman bilmiyoruz. Doğanalan’a depo yapıldı ama faaliyete geçmedi. Yazın köyde su sorunu yaşanıyor. BUSKİ sürekli olarak kuyulara su taşıyor. Kazanpınar’da eskiden 1 kişide bin keçi vardı. Akçapınar’da 5 bin hayvan besleniyordu. Köylerde canlılık vardı, her tarlada insanlar çalışıyordu. Şimdi bu bölgeler ilgisiz, sahipsiz kaldı. Bizler Karyamaz Köyü’nün Kazanpınar, Kocakoru, Ağaçlı köylerine taşınmasını istiyoruz.

Şehrimizi yöneten saygıdeğer yöneticilere mağduriyetimizi bildiriyor, en kısa zamanda bizlere çözüm üreteceklerini ümit ediyoruz.  Saygılarımızla.
Bozağaç köylüleri

Otobüs öyle doluyor ki, birkaç durak sonra yolcu binemez hale geliyor

Merhabalar. 43/A hat No’lu otobüse Etibank Caddesi 9 No’lu duraktan binerek işe gidiyorum. Pazartesi yoğunluğu nedeniyle otobüs bu durakta bile hıncahınç dolu. Bu duraktan 4-5 durak sonraki duraklarda otobüs duraktakileri alamadı. Zar zor binenlerin anlatmasına göre 5 tane aynı otobüs geçmiş ve de almamış, alamamış. Hatta Soğanlı kentsel dönüşüm civarındaki iki durakta duramayan otobüsün önüne geçip kapılar, camlar yumruklandı.

Şoför de haklı olarak içerisi çok dolu olduğu için yolcuyu alamadı, yolcular da haklı, işe, okula geç kaldılar.

Şoföre neden ek araba ilave edilmiyor diye sordum. Belediye yaştan dolayı otobüsleri çekmiş ve de yerine yenilerini koymamış. Durağa uğrama dakikalarının arası uzatılmış böylece aradan bir araba usulca çekilmiş. Bundan sonra bu çileyi biz her sabah çekecek miyiz? Belediyemizden şu kadar otobüs aldık, sefer sayılarını artırdık haberleri de duymak istiyoruz.

Yaşanılabilir bir şehre yakışmayan manzaralar bunlar.

Yetkililerimizin, her gün okula, işe, hastaneye yetişmeye çalışan vatandaşlarını mağdur etmeyeceğine inanıyor ve çözüm üreteceklerini ümit ediyorum.

Saygılarımla.
Bir yolcu 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X