Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Nalbantoğlu’ nda trafik çilesi

Nalbantoğlu Mahallesi Akbıyık Caddesi üzerinde ikamet etmekteyim. Yaklaşık iki yıl öncesine kadar bu caddenin sağ tarafı ücretli otopark şeklinde bizlere hizmet vermekte idi. Evimizin önü dahi olsa otopark yetersizliğinden dolayı buna da razı haldeydik. Ancak bu yetmez ve trafik sorunu çığ gibi büyürken; otopark alanları yapmayan Osmangazi Belediyesi ücretli otopark hizmetini dahi, anlayamadığımız bir sebepten ötürü bıraktı.

Ve inanılacak gibi değil bu sağ bölüme kocaman kaldırımlar yapıldı. Bu da yetmedi adeta sürücülerin becerisi sınansın diye sol tarafa da plastik engeller monte edilerek iyice arapsaçına döndürüldü. Okullar bölgesi oluşu sebebiyle mantıklı gibi gözükse de bu uygulama biz mahalle sakinlerini son derece rahatsız etmektedir.

Araçlarını cebine mi koyup saklasın bu mahalle sakinleri? Ne gelen konuklarımıza ve misafirlerimize ne de şahsi araçlarımıza yer bulabiliyoruz. Sağlı sollu kaldırım hizmetine lafım yok. Ancak bir hizmet terk edilir yerine yenisi yapılırken getireceği zahmetler de dikkate alınmalıdır.

Fayda yerine zahmet veren uygulama hizmet değil eziyettir. Bu semtte doğma büyüme bir Bursalı olarak yetkililerden acil olarak otopark sorununa çözüm ve öneriler bekliyoruz.

Orhan AYAZ

Mali Müşavir

 

Asfalt çalışması yarıda kaldı

 

Tahtalı Mahallesi’ nde 15′ den fazla sokak bulunmaktadır. Bunlardan yaklaşık 5 tanesi 2 yıl önce asfaltlandı. Geri kalan sokaklarda sadece greyderle düzeltme yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Nilüfer Belediyesi tarafından asfalt çalışmalarına başlandı ama bitirilemedi. Çünkü sokakların sadece belirli bir miktarı yapıldı. Belediye yetkililerine soruyorum: Kalan sokakları yapmayı planlıyor musunuz. Eğer planlıyorsanız neden araçları buradan aldınız? İşlerin yarım bırakılması hizmet anlayışına uyuyor mu?

Mesut AKBAŞ

 

Demirtaş’ ta yeşil alan ihtiyacı

 

Köşeniz aracılığınızla Osmangazi Belediyesi’ne seslenmek istiyorum. Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi 1234. Sokak ile 1220. Sokak arası imar planında yeşil alan ve zemin altı bölge otoparkı görünüyor. Acaba Osmangazi Belediyesi bu alanı ne zaman faaliyete geçirecek. Bölgenin böyle bir alana büyük ihtiyacı var.

Osmangazi Belediyesine daha önce de sizin aracılığınızla bazı konular hakkında yazılar yazdım ama hiç birisine net cevap gelmedi. Sadece ‘önümüzdeki plan dahilinde değerlendirilecek’ türünden zamanı belli olmayan cevaplar geldi. Lütfen hizmetin ne zaman geleceği konusunda en azından yaklaşık tarihler verilsin.

İ.Ö

 

3 km’ lik yol programa alındı

 

Olay Gazetesi 27/03/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Yolumuz yamalı, suyumuz çamurlu“ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Bahse konu M.Kemalpaşa , Tatkavaklı TOKİ konutları 3 km lik yol 2015 M.Kemalpaşa, Karacabey asfalt kaplama ve yama işleri ihalesi kapsamında programa alınmış olup kısa zaman içinde değerlendirilecektir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X