Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Ne olacak bu Demirtaş’ın hali?

Günay Bey merhaba. Söz Sizde köşenizin sürekli bir okuru olarak gözlemlediğim olumsuzluğu paylaşmak istiyorum.

Demirtaş, Osmangazi Belediyesi’nin hızla gelişmekte olan bir semti. Bu bölgede inşaatlar hızlı ve bir o kadar da plansız yapılmaya devam ediyor.

Altyapı çalışmaları bitmek bilmiyor. Yapılan alt yapı çalışmalarından sonra asfaltlama işleri ise alınan hızlı kararların tam aksine hiç ilerlemiyor, yapılanlar ise plansız ve programsız yapılmaktadır. Burada yapılan inşaatlar için kullanılan demir, kum, tuğla vb. yapı malzemeleri araçların geçtiği yol üzerine dağınık bir şekilde konuluyor. Bu durum hem yolu kullanan araçlar için hem de yayalar için tehlike arzetmektedir. Keyfe keder yollar kapatılıyor. İnşaat yapılırken bir şekilde denetimi yapılıyordur anlıyorum da. Peki, bu inşaatların çevreye verdiği zararı önleyecek denetimler neden yapılmaz? Gerekli tedbirleri almayanlar neden uyarılmaz? Nasıl müsaade edilir insanların mağdur olmasına bunu anlayamıyorum.

Ayrıca, apartmanlar için yapılan otoparklar o kadar komik ve bilinçsiz yapılıyor ki belediyenin hangi bölümleri bu projelere izin veriyorsa o bölümlerin de denetimden geçirilmesini rica ediyorum. Evlerimizin vergilerini veriyoruz fakat verginin karşılığı hizmetsizlik olarak bizlere dönmektedir. Buradan Osmangazi Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne naçizane öneri ve tavsiyem Demirtaş’ı sokak sokak gezin ve yapılan yanlışlıkları kendi gözlerinizle görün. Sonuçta, vatandaş olarak şikâyet ve öneri bizlerden karar vermek yetkililerden.

Saygılarımla.
Ufuk KESKİN

Kestel’de BuKart dolum merkezleri

Olay Gazetesi 1/1/2017 tarihli, Söz Sizde köşesinde, “Kestelli vatandaşlardan BURULAŞ’a rica ve öneri” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Tüm büyükşehirlerde olduğu gibi, Bursa’da da şehiriçi seyahat kartlarına hızla dolum yapabilmek ve beklemeleri en aza indirmek amacıyla, Bursaray istasyonlarında “BursaKart Dolum Kioskları” hizmet vermeye başlamıştır. Dolum kioskları Bursaray istasyonları dışında Terminal, Üniversite ve Mudanya İskelesi’nde bulunmakta olup, yolcu yoğunluğuna bağlı olarak Heykel, Timurtaşpaşa vb. bazı merkezi duraklara da takılması yönünde çalışmalar devam etmektedir. Yürüme mesafesinde yer alan bazı Kestel bayilerine ilişkin toplam liste bilgisi aşağıda belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

BAYİ ADI SOYADI – BAYİ UNVANI – ADRES

NAZMİ GÜNEŞ – SEZON TEKEL BAYİ – YENİ MAH. SOKULLU MEHMET SK. NO: 6/A KESTEL/BURSA

SAİDE AYEBE – MİŞ MİŞ TEKEL BAYİ – KALE MAH. CUMHURİYET MEYDANI NO: 4 KESTEL/BURSA

RAMAZAN ÖLMEZLER – AYTAÇ TEKEL BAYİ – VANİMEHMET MAHALLESİ CUMA C. NO: 40 KESTEL/BURSA

ELİF ALA – KESTEL KURUYEMİŞ – AHMETVEFİKPAŞA MAH. BURSA C. NO: 58 KESTEL/BURSA

SELİM İPEK – ÇITÇIT KURUYEMİŞ  – AHMETVEFİKPAŞA MH. LİSE CD. NO: 15/A KESTEL/BURSA

MÜNEVVER KASAPOĞLU – KASAPOĞLU MARKET – ESENTEPE MAH. TOKİ C. NO: 24/A KESTEL/BURSA

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X