Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Nilüfer Oto Pazarı’nda neler oluyor?

Bir süre önce 10 ayı aşkın bir süredir gitmediğim Nilüfer Oto Pazarı’na erken saatlerde gittim. Girişte hemen 15 TL’lik park yeri fişi ve satış bilgi kartonu elimize tutuşturuldu. (Daha önce 5 TL ödemiştim. %300 zam yapılmış). Sabahın o saatlerinde Olay yeri bantları ile, kovalar, plastik malzeme ve kasalar ile araç sergileme yerleri kapatılmış oraya aracını bırakamıyorsunuz. Kim bunlar dedim, açıkgözler ve galericiler adeta NİLVAK’a tahsis edilen oto pazarını parsellemişler. Adeta terör estiriyorlar. İlginç olanı girişte verilen fişe iliştirilmiş kartonun altında arabasını satış için getirenlerin boş bulduğu yeri seçeceği yer ayrılmasının YASAK olduğu yazıyor. Saat 10.00’da ilk yer kavgası, saat 11.00’de ikinci kavga sağdan soldan müdahale ile ayırıyorlar. Bu olayların hepsi giriş kapısı tarafında oluyor. Saat 11.00’den sonra bir el silah sesi (tabanca olabilir)) aynı kişiler ve bir tombalacı kavgası öfkeli kişi havaya ateş ettiğinde bir martı yere indiriyor. OTO Pazarı adeta MAFYA’nın eline geçmiş. Giriş görevlileri görevini yapmıyor. Ateş eden kişi hakkında polis ne yaptı bilmiyorum. Can ve mal güvenliği neden sağlanmıyor? Tuvalet ve lavabolar pislik içinde, bakımsız. O girişe 15 lira ödeyenler hizmete layık değil midir?

Necmettin ŞENGÜL Yld.Bld.Es.Bşk.Yrd.

 

Yıldırım Belediyesi Veteriner Müdürlüğü’nün açıklaması
 

21/6/2015 tarihinde gazetenizin “Söz Sizde” köşesinde yayımlanan “Yıldırım’da Sokak Hayvanları İçin Dönüşüm Kutusu” başlıklı, sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyacı için otomatik yemlik talebi ile ilgili haberiniz Veteriner İşleri Müdürlüğümüzce incelenmiştir. 

Geri dönüşebilen (cam, pet şişe, pil vb.) malzeme ile çalışan otomatik yemlik ile ilgili çalışmalarımız 2014 Ekim ayında başlamıştır. İlçemiz geneline 3 adet yemlik yerleştirilmiş; fakat düzgün çalışmadığı için alımı durdurularak iade edilmiştir. Başka bir firmadan temin edilen 1 adet otomatik yemlik belediyemiz önünde, Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’na yerleştirilmiş ve şu an hizmet vermektedir. Çalışmasından memnun kalınırsa ilçemizin uygun noktalarına yerleştirilmeye devam edilecektir. Otomatik yemlik yerleştirilmesi ile ilgili talepleriniz için Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.  Bilgilerinize sunarız. 

Yıldırım Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

Belediye aciz, vatandaş çaresiz
 

Yıldırım ilçesi Davutkadı Mahallesi 3. Gencer Sokak’ta yeni yapılan binaların lağım boruları sokağın orta yerindeki kör kanalizasyona bağlandı. Kör kanalizasyona akan lağım suları alt taraftaki apartmanın bahçesine akmaktadır. Apartmanda bulunan sakinler kapı ve pencerelerini kokudan açamamaktadır.

15/9/2014 tarihinde Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne 23562 No’lu ve BUSKİ’ye 18707 No’lu dilekçe ile bildirdik. Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden Sayı: 83112194-3868 No’lu yazı ile “Haklısınız” gereği yapılacak” dendi. Aradan 9 ay geçti 20 metrelik kanalizasyon borusu ana caddeye bağlanmadı. Lağım suları evlerin altlarından diğer binaların bahçelerine sıçradı. Her taraf koku içinde. Her an salgın hastalık ile karşı karşıyayız. Bir an önce kanalizasyon gideri ana caddeye bağlanmalıdır. İlgililere duyurulur. Saygılarımla. Ramadan GÜLER

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X