Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Nilüfer Vadisi Parkı atıl halde ve bakımsızlıktan berbat durumda

Köşe Yazısını Dinle

Büyük paralar harcanarak yapılan, Bursa’nın en büyük merkez şehir içi Avrupa Konseyi Bulvarı’nda yer alan Nilüfer Vadisi Parkı bakımsızlıktan çürümeye terk edilmiş bir durumda…

Gözlemlediğim bir takım olumsuzlukları kısaca şöyle özetleyebilirim:

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı onlarca güvenlik görevlisi olmasına rağmen parkta yeterli denetimin yapılmadığını düşünüyorum.

Park alanı genelde karanlık ve arızalanan aydınlatmalarla ilgilenilmiyor. Asayiş konusunda bu anlamda çok sıkıntılı bir durum.

Bu alanın 24 saat  güvenlik kameralarıyla izlendiğini belirten tabelalar ancak bozuk lambalar bile değiştirilmediğine göre kamerayla izlenmesi ne kadar inandırıcı acaba?

Akşam 21.00’de otomatik sulama çalıştırılarak spor yapan insanlar zor durumda bırakılıyor.

Bu sulama işlemi daha ileri saatlerde yapılması mümkün değil mi?

Bizler sabah erkenden işine gidip, akşam saatlerinde bu alanda spor, yürüyüş yapan insanlarız. Ancak büyük maliyetle yapılan  bu güzel hizmetin bu şekilde atıl duruma gelmesi gerçekten içler acısı bir durum.

Her 500 metrede bir içilebilir çeşmenin olması gerekli diye düşünüyorum. Çünkü nitekim insanlar burada piknik, spor vs yapılmakta. İnsanların nefes alabildiği ender parklardan birisi burası ama ilgisizlik ve bakımsızlık üzüyor bizleri.

Koskoca parkta iki tane çeşme var ve aralarında 4 kilometre mesafe var neredeyse.

Ücretli WC’lerin faaliyete geçmesi ve en az 22.30’a kadar açık tutulması iyi olacaktır.

Ayrıca, park içindeki geçit altı köprülerin ışıklandırılması asayiş bakımından daha güvenlik bir hale getirecektir. Köprü altlarına yağmurlarda toprak dolmaması için taş duvar vs bariyerler yapılabilir.

Park içindeki büfelerin faaliyete geçerek halkın hizmetine sunulması da ayrı bir hizmet olacaktır.

Sonuç olarak, şehrimizin en güzel parklarından birinin böyle atıl kalmaması ve canlı hale getirilmesi, halkın hizmetine sunulması için Büyükşehir Belediyemizin gerekli çalışmaları yapacağını ümit ediyor, parkımızın daha güvenli hale getirilmesini vatandaşlar adına rica ediyorum.

Saygılarımla.

 İsminin yayımlanmasını istemiyor

 Lütfen parkımız yıkılmasın!

Millet Mahallesi Kısmet Caddesi No. 38 Uğurluoğlu Apartmanı karşısında bulunan mini parkımız Yıldırım Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları gerekçe gösterilerek yıkılmak isteniyor. Bölge sakinleri olarak parkımızın yıkılmamasını Yıldırım Belediyemizden rica ediyoruz.

Erdal Uğurluoğlu


Dikkat! Yıldırım’da su kesintisi

BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Yıldırım İlçesi, Ertuğrulgazi Mahallesi, Siteler Mahallesi, Ertuğrulgazi Caddesi, Kaplıkaya Caddesi, Kanuni Caddesi ve Selçukbey Caddesi arasında kalan sokaklar ile civarında, 29.6.2021 (bugün) tarihinde, 10.00-18.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır. Vatandaşların tedbirli olması rica olunur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X