Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Nilüfer’de yaya kaldırımları işgal altında

Çalışmalarınızda kolaylıklar dileyerek, her gün görüp rahatsız olduğum bir konuyu köşenize taşımak istedim.

Özlüce 29 Ekim Mahallesi’nde oturuyorum. Bilindiği gibi Nilüfer genellikle caddelerin dar yaya kaldırımlarının çok geniş bırakıldığı bir ilçe.

Tabii ki bu geniş yaya kaldırımları kural tanımaz insanımız tarafından çoğu yerde otopark olarak kullanılıyor. Bir de ana caddelerde işyeri sahipleri veya kiracılar anlamadığım bir biçimde işyerlerinin, dükkânlarının önünü 3-4 metre ileri alarak işyerlerini büyütmekte ve yaya kaldırımlarını işyerlerine katmaktalar. Muammer Aksoy Caddesi’nde bir çok dükkân işyerlerini 3-4 metre öne alarak, yaya kaldırımlarını işyerlerine dahil ettiler. Aylardır böyle kullanıyorlar.

Belediye bunları hiç mi görmez, yoksa işgaliye parası falan alınıyor da buna göz mü yumuluyor anlayabilmiş değilim. Şimdiler de yine aynı cadde de yeni açılacak bir market işyerini 3-4 metre ileri alarak sabit camekânlar yaparak yaya kaldırımını işgal etti. Çocukluğumdan beri kaçak inşaat konusunda çok duyarlı olduğunu bildiğim Belediye bunlara niye engel olmuyor. Niye yaya kaldırımlarının işgal edilmesine göz yumuluyor anlayabilmiş değilim. Yetkililer bu husus da bizi aydınlatırlar ise sevinirim. Saygılarımla.

 

Mustafa Noyan

 

Klimalı otobüsde terden duş almak

 

Önceki gün işe gitmek için saat 16.30 sıralarında Ertuğrulgazi’den 1K’ya bindim. Otobüsü gördüğümde itiraf etmeliyim ki, pek sevindim. Koca ramazan boyunca ilk defa klimalı bir otobüsle işe gidecektim. Otobüse adım atar atmaz bütün hayallerim yıkıldı. Dışarda sıcaktan bunalmışım zaten. İçeri girdim, dışardan çok da farkı yok. Klima çalışıyor mu çalışmıyor mu belli değil. Hafiften vantilatör gibi bir üfleme.

Kısaca Kestel’e kadar, vergilerimizle alınan, klimalı, konforlu otobüste terden bir duş aldım.

Yetkililerin ve ilgililerin dikkatini belki çeker diyorum ama ondan da vazgeçtim artık. Çünkü bu köşede çok okudum bu tür yazıları. Sonuç değişmiyor anlaşılan.

Bir okur

 

Etkinlikler yapılırken sabah işe gidecekleri de düşünün…

 

Ben Osmangazi ilçesi Çırpan Mahallesi Merinoslu Sokak’ta oturan bir vatandaşım. Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale gelmiş olan Merinos Parkı Ramazan Etkinlikleri gece yarısından sonra da yüksek ses ile devam ediyor. Bir vatandaş olarak rahatsızlığımı ifade etmek için gerekli yerlere şikâyette bulundum. Maalesef hiçbir sonuç alamadım. Merinos Parkı’nda eğlenenler bu şehrin insanları da, sabahın 6’sında işine gitmek zorunda olan bizler insan değil miyiz? Bu şehrin insanı olarak bu saygıyı hak etmiyor muyuz acaba?

Rica ediyorum, bizlerin beklentisi sadece, 12’den sonra ses seviyesinin (yasal olarak) düşürülmesidir.

En azından böyle bir hakkımızın olduğunu düşünüyorum.

Bir okur

 

Şehir magandalarından rahatsız oluyoruz

 

Çirişhane Mahallesi Etibank Caddesi’nde ikamet ediyorum. Cadde üzerine bulaşık pis sular akıtılıyor. Bu sıcaklarda özellikle mikrop saçıyor. Ayrıca mahallemizdeki motosikletli magandaların yarattığı gürültü kirliliğinden rahatsısız. Zabıta tarafından gerekli denetimlerin yapılmasını rica ediyorum. Saygılarımla.

İsmini vermek istemiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X