Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

NOSAB – BALAT bağlantı sorunu

Söz konusu Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı İzmir Yolu Özlüce Kavşağı ile Mudanya Yolu Geçit Kavşağını birbirine bağlayan anaarter konumunda bir yoldur.

Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasındaki protokolde yaşanan bazı anlaşmazlıklardan dolayı Hipodrom geçişi sağlanamamaktadır.

Aradan uzunca bir zaman geçmesine rağmen protokol maddeleri üzerinde anlaşmaya varılamamaktadır. Dolayısıyla çalışmaların başlaması tarafların yeniden anlaşmasına kalmıştır. Bu yüzden beklenmektedir.

Bu sürecin daha fazla uzamaması yolunda her iki kurumun azami gayreti ve kararlılığı göstermesini istiyoruz.

Özlüce sakinleri

 

Yön levhaları yerlerde

 

Bursa- İzmir karayolunun Çingençeşme mevkiinde Karacabey Boğazı’ na giden kestirme yol var. Buraya yakın bir yerde de Seyran Köyü. Nüfus ve hane olarak büyük, tarım ve hayvancılık yapılmakta.

Buraya bir hayır töreni için, Bursa’ dan köylülerini getiren otobüsle gittim. Çevreyi dolaşırken köy meydanı tabir edilen yerde, köye girişte sol tarafta Boğaz levhasının köy sağlık ocağı bahçesine gelişigüzel konulduğunu gördüm. Diğer yön levhaları da yerde, tarlada kırık vaziyette duruyordu.

Gelişte tanık olduğum gibi Karacabey Boğaz yolunu bilmeyenler için bu levhaları görmek, okumak bu haliyle imkansız. Durumu Karayolları ile Büyükşehir ve Karacabey Belediyelerinin dikkatine sunarım.

Kemal BAŞEREN

 

Araçlar kaldırıma, yayalar caddeye

 

Bursa’ dan Mudanya istikametine Korupark kavşağından sonra giderken caddenin yan yol kaldırımlarının bir banka ve et lokantasından itibaren araçlar tarafından işgal edildiği açıkca görülüyor.

Kadın, çocuk her vatandaşın yaya olarak geçmesi gereken kaldırım araçlarla dolu olduğundan ana caddeden ölümlü kazaya davet çıkarılarak yürünüyor. Bahse konu cadde Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda bulunmakta.

Bu güne kadar sorunun giderilmemesi karşısında “ölümlü kazadan sonra mı tedbir alacaklar’ diye insan düşünmeden edemiyor. Belki katkısı olur diye bir öneride bulunuyorum: Araçların park etmemesi için kaldırım yükseltilebilir, araç çıkışlarına engel olacak mantar dubalar konulabilir.

Fuat EKİNCİLER 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X