Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Okul çevresi seyyar kuşatması

İçişleri Bakanlığı, okullarda alınacak güvenlik tedbirlerine ilişkin üç ay önce yayımladığı genelgede, seyyar satıcıların okul çevresinde gıda ve benzeri ürünleri satışının engellenmesini istemişti. Okul çevresinde gıda ürünü satan büfe, lokanta gibi işletmeler, ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak, sağlığa uygunluk yönünden denetlenecekti.

Şimdi dönüp bir bakalım. İşte ilk olarak gözümüze çarpanlar:

Altınova Mahallesi Dr. Ayten Bozkaya İlkokulu , Ortaokulu ve Anaokulu çevresi seyyar satıcılarca adeta kuşatılmış vaziyette.

Özellikle öğle ve akşam saatlerinde okul giriş çıkışlarında adeta bir panayır yerine dönüyor okul çevresi .

GDO ‘lu olma olasılığı bulunan mısır satıcısından, tatlı, sandviç, pamuk şeker satıcısına kadar hemen hemen tüm seyyar satıcılar orada.

Defalarca Gülbahçe Zabıta Karakolunu aramamıza karşın herhangi bir sonuç alınamıyor.

Zabıta karakolundan konu ile ilgili verilen cevap ise ‘’yeterli sayıda personel olmadığı için yetişemiyoruz’’ oluyor.

Seyyar Satıcılar ile mücadele zabıtaya verilmiş bir görev ise ileri sürülen bu gerekçe sizce yeterli bir mazeret midir?

Çocuklarımızın sağlığı için seyyar satıcı konusunda yetkililerden çözüm bekliyoruz . Doğal olarak Bakanlık genelgesinin uygulanmasını.

Adının açıklanmasını istemiyor

 

Mahalleyi saran balık kokusu

 

Bağlarbaşı Mahallesi’nde bir kaç esnafız. Mahallemizde açılan balık marketleri buranın havasını değiştirdi. Adım başı faaliyet gösteren bu marketler balık pişirme de yapıyorlar. Sürekli bu kokuya maruz kalılyoruz. Sürekli olunca da insanda başağrısı yapıyor. Havalandırma tertibatları da yok. Temizliğe özen gösterilmiyor. İşyerimizin kapısını sürekli kapalı tutuyoruz. Kokudan şikayetçi olan müşterilerimiz burunlarını kapatarak alışverişe geliyorlar. Bağlarbaşı Zabıtası’na durumu bildirdik, bir sonuç çıkmadı. Buradaki esnaf adına durumu bu kez köşenizden duyuruyoruz.

Samet KALKAN

 

ŞİKAYET KUTUSU

 

Besevler’ de ikamet ediyorum fakat her gün işe giderken Bilginler Caddesi’nden geciyorum. Yıllardır yol hep aynı, hep bozuk hep bozuk. Zikzak çizerek işime gidiyorum. Caddelerden Büyükşehir sorumlu olduğuna göre, ilgililere duyuruyorum.

İbrahim BARUT

 

Orhangazi İlçesi Arapzade Mahallesi Hamzalı Yolu 2 Nolu Aralık Sokak’ta, tam ortasında boru patlağı var. Su 2 aydır boşuna akıyor. İlgilenen yok. Orhangazi’nin onlarca noktasında patlaklar var günde binlerce ton su sokaklara boşuna akıyor. Lütfen halka su tasarrufu yapalım diye telkin yapılırken suları böyle boşuna akıtmanın manası nedir?

Hayrettin HATUNOĞLU

 

35-S cevabı

 

30/11/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde35-S’ de kalabalıktan nefes alınamıyor“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Tüm büyükşehirlerde olduğu gibi toplu taşımada zirve saatlerde, gün içi hizmet konfor seviyesinin tam olarak sağlanması mümkün olamamaktadır. Küçük sanayi istasyonu ile Organize sanayi istasyonu güzergahında çalışan hat 35/S araçları zirve saatlerde karşılıklı 10-15 dk. sefer sıklığında hizmet verir. Sefer sıklığı arttırılması, otobüs tahsisi ve benzeri talepler bütünleşik bilet sistemi verileri üzerinden takip edilmekte olup, gerekli önlemler filo uygunluğu gözetilerek alınmaktadır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X