Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Okulun asfaltı ve spor salonu unutuldu

Küplüpınar Mahallesi’ nde bulunan Uludağ İlk ve Orta Okulu yıllardır bir bahçe içinde 2 ayrı binada hizmet vermekte idi. Ayrıca bir de spor salonumuz vardı. Ancak 2 bina da çok eski olduğu için uzun uğraşlar sonunda yeni bir bina yapılması öngörüldü. Bunun için binalardan biri ve spor salonu yıkılarak yerine yeni bir okul yapıldı, iki ay önce teslim edilerek hizmete girdi. En eski binada öğrenim gören öğrencilerimiz şu an yeni binada öğrenim görmeye başladı.

Ancak avlumuzun asfaltı 2 aydır bir türlü yapılmadı. Okul yönetimi ile görüştüğümüzde Büyükşehir Belediyesinde asfaltın bittiğini ve yeni ihale için beklediklerini söylediler. Her yer okulun içi de dahil olmak üzere çamur ve toz toprak içinde. Böylesine sağlıksız bir ortamda eğitim yapılması mümkün değil. Astım hastası olan öğrencilerimiz toz yüzünden zor zamanlar yaşamakta.

Boşaltılan eski binamızın yerine spor salonu yapılacağı söylenmişti, hatta temel atma törenimize katılan Valimiz Sayın Münir Karaloğlu bu yönde söz vermişti. Ancak burada şu an Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kendi binasını yapmak için yıkıma başlamış durumda. Hem de içinde bulunan dolabı, klimaları ve bir çok işe yarar eşyası ile. Bina maalesef yıkılmaya hurdacıların talanı ile başladı.

Yetkililerden ricamız durumu yerinde görmeniz ve bu konu ile ilgilenmenizdir. Çocuklarımız ve mahallemizin hak ettiği hizmeti almasına yardımcı olmanızdır.

Volkan KONUŞKAN

 

Dikkat çekmiştik; nedeni belli oldu

 

Gemlik Körfezi’nde deniz üzerinde bir süredir görülen renk değişikliğinin vatandaşlar arasında tedirginlik yarattığını, buna rağmen yetkililerce açıklama yapılmamasının duyulan tedirginliği artırdığını önceki gün fotoğraf eşliğinde duyurmuştuk. Büyükşehir Sahil Hizmetleri Dairesi yerinde inceleme yaparak, körfezde temizlik çalışmalarına başladı. Deniz üzerinde görülen kırmızımsı renk ile kıyıya vuran kahverengi birikintinin herhangi bir karasal ya da gemi atığı (sızıntısı) olmadığı, söz konusu görünümün denizlerde bu mevsimde görülen ve literatürde ‘alg patlaması’ veya ‘kızıl akın’ olarak tarif edilen doğal bir seleksiyon sonucu oluştuğu tespit edildi. Endişeye gerek olmadığı da vurgulandı. Uyarımızın ardından işlemleri süratle yerine getiren ve açıklamada bulunan Büyükşehir yetkililerine teşekkürler.

MY

 

Sokağımız berbat halde bırakıldı

 

Nilüfer Çamlıca Mahallesi Akkan Sokak sakinleri olarak iki nahoş durumdan şikayetçiyiz. Sokağımızda bir inşaatın atık malzemesi çevreye yayılmış durumda. Kaldırımlar da yine bu moloz yığınıyla kaplı. Havaların da ısınmasıyla birlikte burayı küçük sinekler işgal etti. Görüntü hayli rahatsız edici. Zabıtaya durumu bildirmemize rağmen bir sonuç alamadık. Bir diğer konu ise yine sokağımızda Türk Telekom’ un çalışmasıyla ilgili. Kazı çalışmaları l.5 ay önce bitirildi. Ancak döküntüler olduğu yerde bırakıldı. Böylece bir çirkin görüntü daha oluştu. Bir iş yapılırken, bir hizmet götürülürken neden çevre kirliliği yaratılıyor. Düzgün başladığı gibi işleri düzgün bitirmek bu kadar zor mu? Ayrıca ilgili makamlar denetimi neden aksatıyor?

Ayşe ÖZDEN

 

Delinatörler kaldırılsın

 

Çekirge Mahallesi 1. Murat Caddesi üzerine yaklaşık bir ay önce caddenin bir tarafına komple delinatörler kondu. Neden ve ne maksatla konulduğuna dair bir açıklama da yapılmadı. Burası turistik bir bölge olup Uludağ’ a çıkan tek yoldur. Günün her saatinde trafik daha sıkışmaya başladı. Sürücüler arasında ise tartışmalar yaşanmakta. Yetkililerin bu çağ dışı görüntüyü kaldırmalarını bekliyoruz.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X