Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Oldu olacak masaya çıkarsaydınız!

Erikli Bağlaraltı Parkı’nda araç sahiplerinin dikkatsiz ve usulsuzce istedikleri heryere araçlarını parketmesi insanları canından bezdirdi. Görenlere ‘ pes’ dedirten görüntülere rastlamak mümkün.

‘Parkta piknik yapmak yasak yazılı’ tabelalar var. Ancak bu uyarıya rağmen çok sayıda aile umursamadan piknik yapabilmekte. Üstelik arabasını parkın içine sokanlar bile var!

Fotoğrafta görüldüğü gibi araç parkın içerisinde. Oturulan masanın dibine kadar sokulmuş. İmkan olsa masaya çıkarılacak(!).

Yetkililerin parklarda daha sık denetim yapmalarını ve gerekli önlemleri almalarını rica ediyorum.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

 

Turizm için kiliseler onarılmalı

 

Setbaşı İpekçilik bayırında turizme hizmet edecek kilise yıllar önce korunmadığından, okul yapılacağı gerekçesiyle yıkılmıştı. Heykel civarında ve Verem Savaş Dispanseri arkasında, Necati Bey Meslek Lisesi önünde Fransız kilisesi yazan nasılsa yıkılmayan, yıkılamayan bir kilise var. Büyükşehir Belediyesi sözüm ona onarmış, içini görmedim ama dışı bir acayip. Onarım vs. görmüşe hiç benzemiyor da. Kendini bilmezlerce levhaları kırılmış, tahrip edilmiş!

Kiliselerle neden bu kadar ilgilendiğim sorusu akıllara gelebilir. Kısaca izah edeyim:

Bursa turizm şehri olsun, tanınsın. UNESCO miras listesine girdi ama durmak yok.

Yabancı turist gittiği ülkede kendi değerlerini de görmek ister, arzular. Usulen de olsa kilise veya kalıntılar güzel onarılsa ve turizme sunulsa daha iyi olamaz mı? Bazı yerlerde, örenlerde giriş parası da alınmaktadır. Ülkeye gelir olmaktadır.

Kemal BAŞEREN

 

 

ISKİ kapakları değiştirildi

 

Olay Gazetesi 17/03/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, BUSKİ değil ISKİ​ “ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

İlgi okur şikayetinde bahsedilen Alipaşa Mahallesi 3. Alipaşa Sokak’taki ISKİ baca kapakları numune olarak alınmış olup; bakım onarım ekiplerimiz tarafından, 23.03.2015 tarihinde değiştirilerek sorun giderilmiştir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X