Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Onların acısını hissetmek!

Alaaddinbey Mahallesi`nde iki aylık yavru köpeğin kulağını keserek ölüme terk etmelerini duyduğumda insanlığımdan utandım. `Bu vahşiliği hayvan yapmaz` diye söylendim. Dikkat edilirse basınımızda bu tür haberler çok sık yer almaya başladı. Bereket versin vicdan sahibi bir kişi tarafından bulunup Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım Merkezine götürülen yavru köpek ameliyatla hayata tutunmuş. Maalesef hayvanlara yönelik işkencelere, kulak, kuyruk ve burun kesmelere hemen her yerdre rastlanılmakta. Böylesine gaddar bir davranışı insanlığa yakıştıramıyorum. Bunu yapanların fırsatını bulduğunda kendinden güçsüze, daha ziyade bir çocuğa, bir kadına yönelip zarar vermesi güçlü bir ihtimal. Çocuklarımızı yetiştirirken onlara her canlıyı korumanın görevimiz olduğunu her defasında hatırlatalım. Bu canlı herhangi bir hayvan olabilir, ağaç olabilir, kuş olabilir, bitki olabilir.
 
 
Sokak hayvanlarını gördüğümüzde yanımızda çocuk varsa ` pis hayvan` gibi çirkin ifadeler kullanmayalım. Aksine “ ne şirin şey, kimbilir belki de açtır” diyerek çocuklarımızı nefrete değil sevgiye ve korumaya yöneltelim. Allah` ın yaratıp insanlara emanet ettiği bu canlıların yerine bir an kendimizi koyalım. Ben kimi zaman öyle yapıyorum. Onların çilesini, hayata tutunabilme çabasını hissedebiliyorum.
Mustafa YANIK
 
Bursaray`da kapılar erken kapanınca
 
 
 
 
Toplu ulaşımda önemli bir işlev üstlenen Bursaray` da son bir ayda iki kez yaşşadığım (başka yolcuların da yaşadığı) bir durum var. Dün saaat 16.50, yer Şehreküstü metro istasyonu. (1)  nolu Emek hattı durduğunda inecek yolcular dışarı çıkarken, dışarıda ise vagonlara binecek yolcular beklemekte. Daha içerideki yolculardan Şehreküstü`nde inecek olanların tamamı dışarı çıkmadan, binecek olanlar da içeri girmeden kapılar kapanıverdi. Herkes şaşkınlık içinde kalırken, Bursaray hareket etti. Bu sırada bir genç `annem inemedi, içeride kaldı` diye feryat ettti.  Bunun yanısıra vagona giremeyen iki kişinin tartışması yaşandı. Biri diğerine `kardeşim içerinin boşalmasını niye bekliyorsun, önümüzde durdun senin yüzünden giremedik` derken diğeri ` içerideki yolcular boşalmadan girmem kuralsızlık olur` deyince aldığı cevap` kurallara uyarsan böyle dışarıda kalırsın` oldu.Şahısları birbirine girmekten diğer yolcular ayırdı. Kapılarıın erkenden kapanması böyle tatsızlıklara da yolaçttı.
Bir vatandaş
 
 
Hamitler` in beklentileri proje merkezinde
 
 
 
31/10/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde Söz Sizde köşesinde  “Hamitler` de ortak beklentiler”   başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Hamitler Mahallesinin merkezi duraklarını kullanarak şehir merkezine, Bursaray istasyonları ve diğer mevkilere ulaşımın sağlandığı çok sayıda toplu taşıma aracı bölgede dönüşümlü olarak hizmet vermektedir.
Toplu taşıma otobüs hattı oluşturulması veya güzergah değişiklikleri gelen talepler doğrultusunda bölgenin fiziki yapısına, bütünleşik bilet sistemi verilerine ve araç filosuna bağlı olarak değerlendirilmektedir.
Güzergahlar, hareket saatleri vb. planlamalar UKOME Kurulu kararı ile uygulamaya geçmektedir. Toplu taşımada daha iyi hizmet vermek adına Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve BURULAŞ tarafından oluşturulan Proje Koordinasyon Merkezi, otobüs hatlarını ve gelen talepleri belirli aralıklarla değerlendirmektedir.
Konu Proje Koordinasyon Merkezi’ne iletilmiştir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X