Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Ördekli Kültür Merkezi çevresi ve Tayakadın Mahallesi ile ilgili Osmangazi’den yanıt var

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay, Olay gazetesinin 11 Kasım 2022 tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Kentin Merkezindeki Ördekli Kültür Merkezi’nin Çevresi Böyle Olmamalı’ başlıklı bir şikâyete yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan alana ilişkin ‘korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı’ olarak tescilli sivil mimarlık örneği yapılar ile ilgili şikâyet doğrultusunda yapılan incelemeler sonucunda; 2863 sayılı Kültür Varlıkları Koruma Kanunu’na istinaden ‘korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli’ olan yapıların belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ilgili ekiplerince, rölöve çalışması devam etmekte olup tescilli yapı bitişiği ve karşısındaki yapılar ile ilgili olarak hazırlanan mail-i inhidam raporları B.K.V.K.B. Kurulu’na gönderilmektedir.

Söz konusu ‘korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli’ yapılar ile tescilli yapı bitişiği ve karşısındaki yapılar ile ilgili olarak hazırlanan rölöve ve mail-i inhidam raporuna istinaden Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun değerlendirerek vereceği karar doğrultusunda gerekli çalışmalar belediyemiz tarafından yapılmaktadır.

Diğer yandan belediyemiz Yapı Kontrol Müdürlüğü ilgili ekiplerince de 2022 yılı içerisinde Tayakadın Mahallesi’nde beş farklı noktada metruk yapıların yıkımları gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca Tayakadın Mahallesi’ndeki üç adreste de ilgili İmar Kanunu 39. madde kapsamında işlemler devam etmektedir.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

GÜNEŞTEPE SAKİNLERİ BURULAŞ’A SORUYOR: B17/A hat yolcularının sorununa kalıcı çözüm bulunacak mı?

Günay Bey, Söz Sizde köşesini sürekli takip etmekteyim.

2018 yılından beri Güneştepe güzergâhında hizmet veren B17/A hatla ilgili sıkıntılara yer verilmekte, otobüslerin yolcuların yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde yetersiz kaldığı ve yolcuların bu anlamda mağdur oldukları ifade edilmekte.

Benim size gönderdiğim 4. yazım bu.

Bu bölgeye hizmet veren B17A Hat No’lu otobüs 20 dakikada bir geçiyor ve oldukça kalabalık. Bildiğiniz balık istifi gibi bir yolculuk yapıyoruz.

Daha önce yayımlanan yazımdan sonra birkaç gün gözle görülür bir düzelme oldu ve biraz olsun yolcular rahat bir nefes almaya başlamıştı ki, bir hafta olmadan eski düzene geri dönüldü.

Bahsettiğim durum özellikle sabah ve akşam saatlerinde aşırı şekilde devam etmekte.

Bir kadın olarak gerçekten çok sıkıntılı bir durum.

Şoförler zaten duraktan yolcu almakta da sıkıntılı. İlla yolun ortasına kadar çıkıp neredeyse otobüsün önüne atlamanız gerekiyor durup yolcu alması için.

11 Nisan 2022 tarihli köşenizde bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği yanıtta  Oda yetkililerine durumun iletildiği ve gerekli uyarıların yapıldığı ifade edilmişti. Ancak, ne yazık ki değişen bir durum yok. Sabah ve akşam saatlerinde sefer sayılarının artırılarak soruna çözüm bulunmasını rica ediyorum.

Bir vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X