Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Osmaneli’nden mektup var

Günay Bey size Bilecik Osmaneli ilçesinden ulaşıyorum.
Bizlerin Osmaneli’nde bulunan Düzmeşe Sapağı ile Beşevler Köyü arasında halk dili ile Arapuçtu Yolu’nun yapımı ile ilgili sıkıntımız var.
Bu bahsettiğimiz yol 7 kilometre kadar.
Bu yolun genişletilmesi ve yapılması için 14. Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne başvurduk.
Bu yolun yapılması için imza kampanyası dahi başlattık.
Ancak, ne yazık ki 14. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden olumsuz yanıt aldık.
Bu yol sürücüler için çok önemli.
Ancak yol çok dar olduğu ve geceleri karanlık, güvensiz olan bu güzergâhta çok sayıda ölümlü kaza da meydana gelmekte.
Aynı zamanda bölgeye yatırım yapacak iş insanları için ideal bir yol. İş insanlarının Osmaneli’ye ulaşımı da rahatlayacaktır. Mallarını Gemlik Limanı’na rahatça ve kısa zamanda götürebilir. Yenişehir Havaalanı’na ulaşım da kısalacaktır böylece.
Söz Sizde köşesi aracılığıyla 14. Bölge Müdürlüğü’nün değerli yetkililerinden ve ilgili mercilerden, bölgeye büyük bir hizmet olacak olan 7 kilometrelik Arapuçtu yolunun genişletilmesinin ve yenilenmesinin yatırım programına alınmasını rica ediyoruz.
Saygılarımla.
Vahit Uğurlu

Tarihi mekânların yolları gözden geçirilmeli

Günay Bey merhaba. Öncelikle şehrimizdeki sorunların çözümüne katkı sunduğunuz ve vatandaşın sesi olduğunuz için öncelikle teşekkür etmek istiyorum.
Dün yine köşenizde bir okurunuzun ‘Gazi Timurtaş Paşa Türbesi’ ile ilgili yazınızı okudum. Okurunuza tamamen katılmakla beraber ben de gözlemlediğim bir durumu paylaşmak istiyorum.
Bursamız bilindiği üzere tarihimiz açısından çok önemli tarihi şahsiyetleri barındırmakta. Bunlardan ikisi de Osman Gazi ve Orhan Gazi’dir. Şehir merkezinde ve surların dibinde olan bu türbeler yerli ve yabancı turistlerin gözde ziyaret mekânlarıdır.
Benim dikkat çekmek istediğim konu, Çakırhamam’dan Tophane mevkiine yani türbelerin olduğu güzergâh yani buradaki caddenin durumu çok kötü. Gördüğüm kadarıyla da gerek Osmangazi Belediyemiz ve gerekse de Büyükşehir Belediyemiz tarihi ve manevi mekânların restore ve tadilatları konusunda çok duyarlı. Çevre düzenlemeleri çok güzel yapılıyor. Benim değerli yetkililerden ricam, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerine giden bu caddenin de elden geçirilmesi, asfaltının yenilenmesi. Ayrıca buradaki araç ve parklanma yoğunluğunun da azaltılması sağlanmalı.
Büyükşehir Belediyemizin bu konuda duyarlı davranacağını düşünüyorum ve şimdiden kendilerine teşekkür etmek istiyorum.
Ali Yazar

Bunu biliyor musunuz?

♦ İnsanın kalça kemiği betondan sağlamdır.
♦  Indiana Üniversitesi’nin ana kütüphanesi, 2.5 cm’den fazla dibe batar. Çünkü yapım aşamasında mühendisler binada olacak kitapların toplam ağırlığını hesaba katmamışlardır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X