Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Osmangazi’den yanıt var: Çekirge Meydan Projesi için süreç devam ediyor

Köşe Yazısını Dinle

Günay Bey merhaba.

Olay gazetesinin 21 Şubat 2021 tarihli Söz Sizde köşesinde yer alan “Çekirge Meydanı 4 Yıldır Çözüm Bekliyor” başlıklı haber incelenmiştir.

Söz konusu Çekirge Meydan Projesi son derece kapsamlı bir projedir. Projenin uygulanabilmesi için öncelikle gerekli imar plan tadilatlarının gerçekleştirilmesi daha sonra projede öngörülen kamulaştırma çalışmalarının tamamlanması gerekmektedir.

Bu süreçlerin ardından projeye başlanması mümkün olacaktır. Önemli ve yüksek maliyetli bir proje olması sebebiyle teknik, mali ve hukuki planlama süreçleri devam etmektedir.

Gereğini bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla…

Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler


Telefonunuza gelen her mesajı açmayın, dolandırılabilirsiniz…

Aşı randevusu oluşturma ya da yardım ulaştırma bahanesiyle mesaj atıyor, vatandaşların kimlik bilgilerini ele geçiriyorlar. Polis, salgın döneminde artan yeni dolandırıcılık yöntemine karşı uyarıyor.

Dolandırıcılık, gelen bir kısa mesaj ya da elektronik posta yoluyla bir link üzerinden yapılıyor. Bu linklere tıklandığında telefon rehberi ele geçiriliyor, başka telefon rehberindeki kişilere mesaj gönderiliyor.

Linke tıklandığında kişisel bilgiler isteniyor. Mağdurun randevu alabilmek için girdiği kimlik bilgileri tek tuşla dolandırıcıların eline geçiyor.

Uzmanlar bu mesajların açılmadan silinmesi gerektiğini vurguluyor. Kişisel bilgileri vermeden gelen mesaj ve e-postaların resmi kurumlardan olup olmadığından emin olunması gerekiyor.

Kaldırımlarda yürümek yayalar için çok zor

Yeşilova Mahallesi Kemerçeşme Caddesi üzerindeki işyerleri kaldırımları sürekli işgal etmekte. Bırakın bebek arabasıyla yürümeyi, bir kişi bile zor yürüyor bu kaldırımlarda. Osmangazi Belediyesi’nin bu konuda duyarlılık göstermesini ve gerekli denetimleri yapmasını rica ediyoruz.

Mahalle sakini vatandaş


Söz Sizde köşesine teşekkür

Günay Bey merhaba. Söz Sizde köşesinde 14 Şubat 2021 tarihinde yayımlanan “Engelsiz Buluşmalar’a Konuk Oldum” başlıklı yazınızı okudum. 62 yaşında engelli bir vatandaş olarak yazınızdan çok etkilendim. Faydalı ve bilgilendirici bir yazı olmasından dolayı teşekkür etmek istiyorum.

Bir okur

Söz Sizde okurlarının dikkatine!

♦ Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, gunayyumruktay@ olaygazetesi.com.tr, gunayyumruktay@ gmail.com elektronik posta adresi veya sosyal medya hesaplarından da ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X