Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Osmangazi’den yanıt var: İntizam Mahallesi’nde çöpler düzenli olarak alınmaktadır

Olay gazetesinin 24 Ekim 2020 tarihli yayınında Günay Yumruktay’ın Söz Sizde köşesindeki konu ilgili müdürlüğe iletilmiştir.

İlgili müdürlükten gelen cevap aşağıda sunulmuştur:

Söz konusu İntizam Mahallesi merkez mahallelerimizden olup evsel atıkları, bayramlar ve özel günlerde dahil olmak üzere her gün düzenli olarak alınmaktadır.

Mevkici personel ile süpürge çalışması, açık kasa araçlarımız ile kaba atıkların toplanması çalışmaları yapılmakta ve bölge kontrolörlerimiz tarafından kontroller yapılmaktadır.

Buradaki çöp sorunu çevre sakinlerinin zamansız ve açıkta kontrolsüz çöp çıkarmalarından kaynaklanmaktadır.

Ayrıca çöp aracının çöpleri toplama yapıp gitmesinin hemen akabinde dahi çöp çıkarıldığı görülmektedir.

Çöp sorunu artık hiçbir şekilde tek taraflı olarak çözülecek bir sorun değildir.

Çevre temizliği Belediyemiz ve vatandaşlarımızın ortak çabalarıyla sağlanabilmektedir.

Bilginize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkileri Müdürlüğü

 

Banka şubeleri vatandaşı uyarmalı

Önceki gün Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki bir bankaya sabah 9.00’da giderek sıraya girdim. Saat 11.00’e kadar sıra bekledim ve sıra bana geldiğinde görevli para çekme yatırma işlemlerinin dışarıdaki ATM’lerden yapıldığını belirtti.

ATM’den işlem yapmasını bilmediğimi, 3 saattir sırada beklediğimi, banka girişinde de  herhangi bir uyarı (para çekme yatırma işleminin içeride değil ATM’den yapıldığı) yazısı olmadığını söylediğim halde, saatlerce beklediğim bankadan işlem yapamadan dışarı çıkmak zorunda kaldım. Evden yakınımı çağırıp onun yardımıyla ATM’den işlemi gerçekleştirdim.

Sonuç olarak; boşu boşuna 3 saat kuyrukta bekledim. Eğer banka girişinde bir uyarı yazısı olsaydı bu kadar beklemek durumunda kalmayacaktım.

Pandemi dolayısıyla bankalar birtakım önlemler almış olabilirler ancak vatandaşı da bilgilendirse daha iyi olacaktı. Diğer yandan belli bir yaşın üzerindekiler ATM kullanmasını bilmiyorlar. Onlar ne yapacaklar acaba? Çünkü görevlilerin de çok yardımcı olduklarını söyleyemem. Saygılarımla.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X