Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Osmangazi’den yanıt var: ‘Kirleten öder’ prensibi

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay, 27 Nisan 2021 tarihli Söz Sizde köşenizde yayımlanan “Evsel Çöpü Kaldırmak İçin Sokak Sakinlerinden Ücret Talebi Doğru Mu?” başlıklı okur yazınız üzerine açıklama gereği duyulmuştur.

İlgi haberde kaba atıklarla ilgili şikâyet mevcut olup Küçükbalıklı Mahallesi’nde pazartesi-çarşamba-cuma günleri düzenli olarak evsel atık toplanmaktadır.

Haberde bahsedilen atıklar, üretim atığı olup sahibi tarafından bertaraf edilmelidir.

Çevre kirliliğine yol açan atıklar ile ilgili olarak ‘kirleten öder’ prensibi gereğince Zabıta Müdürlüğümüzce çalışma yapılmaktadır.

Ayrıca Anayasamızın 56. maddesi “Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir” der.

Yani tüm vatandaşlarımız çevresini temiz tutacak, temiz tutmayanları gerekli mercilere bildirecektir.

Hepimiz çevremizin temizliğinden sorumluyuz.

Ücreti mukabili toplanan atıklar; Belediye Meclisimizin 2020/186 esas 397 sayılı kararına göre moloz, tadilat atıkları, eski eşya, iri hacimli atıklar ücreti mukabili kaldırılmakta olup bu gibi atıklar sahibince ücreti belediyemiz veznelerine yatırılmak suretiyle toplanması sağlanabilmektedir.

Sahipsiz molozların takibi Zabıta Müdürlüğümüzce yapılmakta olup sahiplerine gerekli işlem yapıldıktan sonra kaldırılmaktadır.

Bilginize sunar, teşekkür ederiz…

Osmangazi Belediyesi

Basın Bürosu


Lütfen biraz saygı!

Gün içerisinde toplu ulaşım araçlarını kullananlar zaman zaman bu tür görüntülere şahit olmakta. Hâlâ böyle görüntülere rastlamak üzücü bir durum aslında. Toplu ulaşımda bu tür hareketler kurallar gereği yasaktır. Aynı zamanda medeni olmanın da bir gereğidir. Çünkü ayakkabılarınızı uzattığınız koltuğa bir iki dakika sonra bir başkası oturacaktır. Yani, insana saygıyı öğrenmek bu kadar zor olmasa gerek.

Söz Sizde okurlarının dikkatine!

♦Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, gunayyumruktay@ olaygazetesi.com.tr, gunayyumruktay@ gmail.com elektronik posta adresi veya sosyal medya hesaplarından da (Facebook- Instagram) ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X