Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Osmangazi’den yanıt var: Temiz ve sağlıklı çevre için ortak çaba sarf etmeliyiz

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay, Olay gazetesinin 6 Temmuz 2021 tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Kentin En İşlek Yerinde Çöp Konteyneri Yok’ başlıklı bir şikâyete yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Nalbantoğlu Mahallesi merkez mahallerimizden olup evsel atıkları; bayramlar ve özel günler de dahil olmak üzere haftanın 6 günü düzenli olarak alınmaktadır.

Ancak, bahsi geçen bölgedeki çöp sorunu, çevre sakinlerinin çöp toplama saatlerine riayet etmemesi (zamansız) ve kendi çöpünü sağlıklı toplamaması (açıkta kontrolsüz çöp çıkarmaları)’ndan kaynaklanmaktadır.

Hatta çöp aracının çöpleri toplama işlemini gerçekleştirdikten hemen sonra dahi gelişi güzel çöp çıkarıldığı tespit edilmiştir.

Dolayısıyla, çöp ve çevre temizliği sorunu sizlerin de bildiği üzere tek taraflı çözülebilecek bir sorun değildir.

Hemşerilerimizin de bu konuda gerekli duyarlılığı gösterip çöp toplama saatine yakın zamanlarda çöplerinin ağzını sıkıca bağlayıp özel çöp poşetleri içinde sızdırmaz hale getirdikleri çöpleri kapılarının önüne çıkarmaları gerekmektedir.

Ayrıca, tüm konut ve işyerleri, ürettikleri evsel atık miktarını karşılayacak kapasitede kapaklı ve tekerlekli TSE standardına sahip konteyner temin etmek ve bunu kendi kapları önünde muhafaza etmek durumundadırlar.

Konteyneri olmayan veya yetersiz olan konut ve işyerlerine Zabıta Müdürlüğümüz ilgili ekiplerince konteyner edindirme tebligatları yapılmaktadır.

Temiz çevre ve sağlıklı Osmangazi’yi, şüphesiz belediyemiz ve hemşerilerimizin ortak çabasıyla hep birlikte sağlayabiliriz.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

DİKKAT! ORHANGAZİ VE NİLÜFER’DE SU KESİNTİSİ

BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Orhangazi ilçesi, Hürriyet Mahallesi Ertuğrulgazi Caddesi 1 ve 2 nolu Sokak, Osmanpaşa 1 No’lu Sokak, Kırca Sokak, Tepe Sokak, Tekke Mahallesi TOKİ konutları 1, 2 ve 3. Etaplar ile civarında 16 Temmuz 2021 Cuma günü (bugün) 13.30-19.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır.

Yine BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında, Nilüfer ilçesi 23 Nisan Mahallesi Metro Market ve civarında 16 Temmuz 2021 tarihinde (bugün) 10.00 – 17.00 saatleri arasında ve Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi Atabulvarı, Yaprak Sokak, Nenehatun Caddesi, Işıktepe Caddesi, Nilüfer Hatun Caddesi, Yılmaz Akkılıç Caddesi ve Nil Sokak arasında kalan bölge ile Barış Mahallesi Sedir Sokak, Basın Sokak ve civarında, 16.07.2021 (bugün) tarihinde 10.00 – 18.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır.

Vatandaşların tedbirli olunması rica olunur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X