Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Otobanda aydınlatma sorunu mu var?

Köşe Yazısını Dinle

Günay Bey merhabalar.

10 Aralık’ta Yeditepe Üniversitesi’nde okuyan kızımı almak için Ataşehir’e saat 16:30 gibi gittim.

Dönüşte haliyle hava karardı.

Gebze- Orhangazi- İzmir otobanını kullandım.

Dönüş yolunda Osmangazi Köprüsü çıkışı aydınlatma lambalarının hiçbirisi yanmıyordu.

Kılıç Kavşağı kısmen yanıyordu. Orhangazi Tüneli sonrası zifiri karanlık, sonrası 3-5 lamba yanıyor, sonrası yine karanlıktı.

Gemlik girişi de karanlıktı.

Ovaakça girişi sonrası da kısım kısım karanlıktı. Daha doğru bir ifade ile yanıp sönen aydınlatma lambaları eşliğinde Bursa Mudanya Kavşağı’na kadar geldim. Balat girişi de zifiri karanlıktı.

Sözün kısası, zaten yüksek olan geçiş ücretlerinin güncelleneceği şu günlerde, yol kalitesi olarak ortalama üzeri olan otoban, aydınlatma yönünden sınıfta kaldı.

Üstelik kış şartlarını düşündüğümüzde aydınlatmanın önemi daha da artacak, bir an önce aydınlatmanın sağlanması gerektiğini düşünüyorum.

Bence Ovaakça gişelerden itibaren otoban ışıl ışıl olmalı Bursa sınırları içerisinde.

Yol hikâyelerimiz bitmez…

İyi çalışmalar dilerim.

Av. Özcan Çoraklı

 

Yıldırım Belediyesi’nden okur şikâyetine yanıt

6 Kasım 2022 tarihli Olay gazetesi Söz Sizde köşesinde yayımlanan “Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki Başıboş Köpekler Tedirgin Ediyor” başlıklı okur şikâyeti incelenmiştir.

Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince, habere konu olan Ertuğrulgazi Mahallesi Binkonutlar bölgesinde yapılan yerinde takip çalışmaları neticesinde 6 erişkin ve 4 yavru başıboş köpek, Belediyemize  ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezimize bakımları yapılmak üzere alınmıştır.

5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu gereğince; başıboş köpekler alınır, aşıları yapılır, kısırlaştırılır, kulağına küpe takılır ve alındığı ortama bırakılır. Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmelik gereği küpeli hayvanlar, yaşamlarını idare etmeleri için doğal ortamlarına bırakılmaktadır. Takip çalışmalarımız ilgili mevzuat çerçevesinde devam edecektir.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi
Basın ve Yayın Müdürlüğü

 

Otobüs durakları firmaların özel ilan panosu gibi kullanılıyor

Otobüs duraklarının son hali… Her durakta rastlayabilirsiniz bu el ilanlarına. Artık güzergâh panoları özel firmaların ilan panosu gibi kullanılıyor. Otobüs saatlerini, güzergâhını gösteren çizelgeler ne hikmetse kaldırıldı. Sanki herkes akıllı telefon kullanıyor. Otobüs duraklarına artık bir çeki düzen verilmeli diye düşünüyorum.

Bir okur

 

Söz Sizde köşesine ulaşmak artık çok daha kolay

Değerli Söz Sizde köşesi okurları, çevrenizde yaşadığınız sorunları, önerilerinizi, teşekkürlerinizi, talep ve şikâyetlerinizi fotoğraflayıp WhatsApp hattı üzerinden, [email protected] mail adresi, facebook/ messenger veya Instagram üzerinden çok daha rahat bir şekilde bize ulaşabilirsiniz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X