Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Otobüs durakları demir bariyerlerle korunamaz mı?

​Geçen hafta çarşamba akşamı 22.00 sularında Kestel’den Bursa’ya gidiş yönünde Cumalıkızık metro istasyonunun karşısındaki otobüs durağında Bursa’ya gitmek üzere otobüs bekliyordum. Durakta benimle birlikte işe gitmek üzere bekleyen 4 kişi daha vardı.

Bir otomobil aşırı sürat sonucu kontrolünü kaybetti ve duraktan 30 metre sonraki elektrik direğine çarparak durabildi. Duraktakiler çok büyük bir tehlikeyi kıl payı atlattı.

Daha önce de birçok kez otobüs durağına aşırı hız sonucu kontrolü kaybeden otomobil daldı ve bildiğim kadarıyla bugüne kadar 20’ye yakın insanımız hayatını kaybetti.

Anayol üzerindeki otobüs duraklarına böyle tehlikelere karşı demir bariyerler veya durak önüne beton mantarlar konulamaz mı? Benim aklıma gelen bunlar. Mutlaka birçok çözümü vardır. Bu gibi önlemlerle insanlarımız “trafik canavarı”ndan korunmuş olabilir diye düşünüyorum.

Yetkililerimizin de bu konuya duyarlılık göstererek birtakım önlemler alabileceğine inanıyorum.

Şimdiden teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Timur Beyaz

 

İstasyon Caddesi trafiğe kapalı alan olamaz mı?

 

​Havalar ısınıyor. Mudanya da doğal olarak hareketleniyor. Hafta sonları gezmeye gelenler gittikçe artıyor artık.

Cuma ve hafta sonları Mudanya’da bulunan İstasyon Caddesi’nin trafiğe kapatılmasını yetkililerimizden rica ediyoruz.

Cuma günleri semt pazarı var, hafta sonları da Bursa ve şehir dışından gelen insanların yoğunluğundan trafik keşmekeşi yaşanıyor. Cadde trafiğe kapatılırsa, Mudanya’ya gelen insanlar da rahat yürüyüş yapabilir, esnaf için de faydalı olur diye düşünmekteyim.

Yetkililerimizin ilgileneceğini ve çözüm üreteceğini ümit ediyor, saygılar sunuyorum.

Bölge sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X