Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Otobüs duraklarına bakım yapılmaz mı?

​Günay Bey iyi günler, iyi çalışmalar. Size dün çektiğim Yıldırım ilçesindeki Prof. Tezok Caddesi üzerinde bulunan durak fotoğrafını gönderiyorum.

Görülebileceği gibi, durağın üst tarafının bir kısmı kırık ve pislik içinde. Hatta dikkatle bakıldığında durağın üstünde çimenler çıkmış.

Nerdeyse her hafta bu duraklardaki reklam panoları güncelleniyor ama durağın genel durumunu gören yok.

Bu duraklara bir bakım yapmak zor bir iş midir?

Hiç olmazsa gelir getiren ilan panoları değiştirilirken, durakların genel durumuna da bir göz atılsa, eksikler tespit edilse ve gereği yapılsa hiç bu hale gelmese ne iyi olur, diye düşünüyorum.

Yetkililerin gerekli hassasiyeti gösterip durakları gözden geçireceğini ümit ediyor, şimdiden teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Yıldırımlı bir okur

 

112’yi gereksiz yere meşgul etmek

 

Bir konuda yeterli toplumsal duyarlılığı ve sağduyulu davranışı daha yerli yerine oturtamadığımız ortada. Gereksiz yere Acil Yardım 112’nin aranması nedeniyle, gerek acil vakalara ulaşım gerek acil yardıma ihtiyacı olanların 112’ye ulaşması konusunda sıkıntı yaşanmakta.

Acil servis sorumlularının aktardıklarına göre, 112’yi canı sıkılan, alakasız konular için arayanlar oluyor. Doğal olarak her telefona bakmak zorunda görevliler. Ancak telefonun gereksiz yere her saniye meşgul edilmesi, gerçekten ihtiyacı olan, acil durum gerektiren bir hastaya ulaşılmasını geciktiriyor.

Sonuçta, her telefonun ucunda bir hayat var ve ona bir an önce ulaşılması gerekiyor. Lütfen, 112’yi gereksiz yere meşgul etmeyin. Bu konuda da elimizden geldiğince çevremizi bilinçlendirelim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X