Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Otobüs duraklarındaki kırmızı etiketi fark ettiniz mi?

Otobüs durağında beklerken bazen zaman geçmek bilmez. Beklediğiniz otobüs nerede veya kaç dakika sonra durakta olacak merak ederiz hep.

Ancak, belki bir çoğumuzun bilmediği veya farkında olmadığı duraklardaki kırmızı etiketli durak isimleri ve üzerindeki numaralar sizlerin durakta kaç dakika beklemeniz gerektiğinin ipucunu veriyor aslında.

Bunun için telefonunuza Büyükşehir Belediyesi’nin bana göre muhteşem bir hizmeti olan BURULAŞ uygulamasını yüklemeniz yeterli.

Bulunduğunuz duraktaki kırmızı etikete bakarak kaç numaralı ve hangi durakta olduğunuzu bilmeniz ve bu numarayı uygulamadaki AKILLI DURAK butonuna basıp çıkan ekrana durak ismini veya kırmızı etiketteki numarayı girmeniz gerekiyor.

Ve karşınıza durağa hangi hat nolu otobüsler, kaç dakika sonra bulunduğunuz yerde olacak görebiliyorsunuz.

Bu uygulamada ikinci alternatifiniz de OTOBÜSÜM NEREDE butonudur. Hangi hat nolu otobüsü bekliyorsanız çıkan ekrana HAT ismini yazıp çıkan haritada beklediğiniz otobüsün nerede olduğunu görebiliyorsunuz bunun için de telefonda konumunuzun açık olması gerekiyor.

Bu arada, bahsettiğim uygulama android telefonlar için. Ve sorunsuz çalışıyor.

Ancak, iphone telefonlarda uygulama olsa da maalesef sorun yaşanmakta.

Büyükşehir Belediyesi’nin uzun zamandır böyle bir uygulaması var ama BURSAKART CEP’te uygulaması kadar tanıtımı yapılmadığı için sanırım gözden kaçan ama toplu ulaşımı kullanan bizler için çok önemli bir dijital uygulama.

Sosyal medyayı ve dijital ortamı çok iyi değerlendiren Büyükşehir Belediyesi’ni ve BURULAŞ’ı takdir ediyor, bu hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz.

 

Kaldırıma park eden resmi araç

Yayaların en şikâyetçi olduğu konulardan biri kaldırıma park eden araçlar sorunudur.

Trafik kurallarına vatandaşın uyması çok önemlidir ama resmi kurum araçlarının (trafik aracı) buna çok daha fazla dikkat etmesi gerekir örnek olması açısından.

Tabii, kaldırıma park eden resmi aracı görünce de ister istemez şaşırıyor insan.

Lütfen, diğer sürücülere örnek olalım.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X