Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Otobüse binmek de inmek de sıkıntılı

Fotoğraftaki durak Yıldırım ilçesi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezi’nin hemen karşısı. Mobilya mağazalarının önü.

Otobüs durağı tabelası var, durulamaz-park edilemez tabelası var. Ama bu kadar uyarıya ve durak tabelasına rağmen, durak alanını boş görmek imkânsız.

Park eden kamyonlar ve araçlar yüzünden çoğu zaman otobüs şoförü yolcuyu fark etmeden geçip gidiyor.

Yolcu, ya kaldırımda bekleyecek, otobüsü kaçıracak ya da yolun ortasına gelip, işleyen trafiğin ortasında otobüs bekleyecek. Ayrıca, duraktaki engeller yüzünden yanaşamayan otobüs şoförü, yolcusunu yine yolun ortasında indirmek zorunda kalıyor.

Burasının okul bölgesi olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım.

Her zaman söylediğimiz gibi, trafik sorunu yok, denetleme sorunu var.

Durağın olduğu noktaya ya da mobilya mağazasının biraz ilerisine normal kapalı bir durak yapılırsa çözümlenir diye düşünüyorum. Gerçi kendini bilmez insanların yine kapalı durak önüne park edeceği kesin. Saygılar.

Yıldırım’dan bir okur

 

Güneş yüzünü gösterdi, kaldırımlar kafeterya gibi!

 

​Günay Bey iyi günler. Havaların ısınmasıyla başlayan ve vatandaşı oldukça mağdur eden bir konuya sizin aracılığınızla değinmek istiyorum.

Havaların ısınmasıyla esnaf tarafından kaldırımların kafeterya gibi kullanılmasına başlandı bile. Özellikle kaldırımda yürüyen bayanlar için oldukça sıkıntılı bir durum bu.

Yetkililerin özellikle de zabıta birimlerinin şimdiden önleyici uyarılara başlamasını rica ediyorum. Saygılarımla.

Duyarlı vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X