Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Otobüslere bebek arabasıyla binmek sorun oluşturuyor

Son günlerde belediye otobüslerinde çocuklu aileler için olmadık zorluklar çıkarılıyor.

Benim daha önce tartıştığım ve şikâyet ettiğim bir halk otobüsü ceza almıştı.

Ama bugünlerde halk otobüslerine sarı BURULUŞ’a ait araçlar da katılmış, çocuklu aileler durakta yalnız ise almamak için durmuyorlar, almak zorunda kalırlarsa ‘çocuğunu kucağına al, arabayı katla’ gibi emrivaki, kavga eder gibi söylemler var. Bu çocuk arabaları iki parça, çocuk la birlikte üç parça, bir de yer bulamazsa anne çocuğu mu koruyacak, iki parça olan arabasını mı tutacak anlamadık? Özürlü arabaları ne olacak? Bence, esas konu sarı otobüslerin ve halk otobüslerinin bir kısmının toplutaşımaya müsait olmamasından kaynaklanıyor ama burda cezayı çocuklu anneler çekiyor.

BURULAŞ’ın bu konuda hassasiyet göstermesini rica ediyorum.

Yetkililere şimdiden teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Hakkı Tüfekçi

 

Site içi kamyon-TIR otoparkı gibi…Kayapa Baraj bölgesi denetlenmeli

 

Selam ve saygılarımla Günay Bey…

Kayapa ile Görükle arasında 2007 yılında bir başsavcımızın büyük katkılarıyla kurulmuş TOKİ’ye ait bir sitede ikamet etmekteyim. 

Bölgemiz, daha önceleri Jandarma sorumluluk bölgesinde idi, şu anda Polis sorumluluk bölgesinde. Ancak Jandarma sorumluluğunda iken gördüğümüz, yaşadığımız hiçbir aksaklık yoktu. Şöyle ki;

Görükle ile Kayapa arasındaki (TOKİ’den geçen) yol, Jandarma sorumluğunda iken, kamyon-TIR vs. giremezdi. Aynı giremez levhası halen mevcut. Ancak, Polis sorumluğuna girince, bütün gün toz duman içinde, birbirlerine selam vererek (kornalar çalarak) geçebiliyorlar, kendi güzergâhlarını kullanmıyorlar. Akşam olunca da, (TOKİ’de ikamet etsin veya etmesin, kaldı ki etse ne olacak) kamyonlarını-TIR’larını TOKİ’nin içine park edebiliyorlar. Yani o, güzelim yer kamyon-TIR otoparkı olmak üzere. Sabahları 15 dakika motorlarını ısıtma, uygunsuz hareketler, neler neler. Yolda polise soruyorum, ‘Kamyon ve TIR’lar yerleşim yerlerine park edemezler, onların kendi garajları, otoparkları mevcut, oraya park edecekler…’ deniliyor. Ancak, hiçbir denetim yok…

Ayrıca, son olarak belirtmek istediğim bir konu daha var ilgililerin dikkatine sunmak istediğim.

Kayapa-Çalı yolunda da, Kayapa Barajı’na öğleden sonra gidenler var. Gidecekler tabii. Ancak büyük bir çoğunluğu alkol almaya gidiyor. Yine Jandarma bölgesinde, ehliyetine el konulan, iptal edilenler vardı. Saat 14.00’ten sonra, Kayapa-Çalı-Hasanağa yolu güzerghâhı tehlike saçıyor. Sorduğunuzda, “Ama hiçbir kaza olmadı ki” cevabıyla karşılaşıyorsunuz. Yani, illa ki kaza olması mı bekleniyor. Önleyici tedbir almak yetkililerin işi değil mi? Sorun olunca mı müdahale edilecek her şeye, anlayamıyorum. Belirttiğim saatten sonra bu yol güzergâhında seyredenlerin çoğunluğu alkollü… Denetim!!! İlla denetim diyorum.

Günay Bey sizden ricam, vatandaşın köşesi olan Söz Sizde köşesinde bu durumu paylaşmanız ve yetkililerin dikkatini çekerek, çözüm üretilmesini rica ediyorum.

Şimdiden yardımları ve destekleri için yetkililere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

İsminin açıklanmasını istemiyor

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X