Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Özel gençlerden Huzurevi sakinlerine el emeği hediyeler

Köşe Yazısını Dinle

Özel eğitim gören çocuklar ve gençler için eğitim yaşamları boyunca devam eder.

Onların özgüvenlerinin geliştirilmesi, hayata hazırlanması ve üretim sürecine kazandırılması çok önemlidir.

Bunun için de hem ailelere hem de eğitimcilere büyük sorumluluk düşmekte.

Geçtiğimiz günlerde de bu amaçla, Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Eğitim Okulu, Hacı Saide Zorlu Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe ve Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu 10/A öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Yıldırım ilçesi Değirmenlikızık Mahallesi’ndeki Huzurevi’ni ziyaret eden öğrenciler burada, okulda kendi elleriyle ördükleri bere ve atkıları huzurevi sakinlerine hediye ettiler.

Özel eğitimci öğretmen Fatma Sezer, “Öğretmen arkadaşımız Betül Sarcak ile birlikte, kurucusu olduğumuz Altın Bilezik e-Twinning projesi kapsamında, özel eğitim alan gençlerimizin özgüven duygularının geliştirilmesi, üretim sürecine dahil edilmesi, farklı sosyal çevrelerle kaynaşmaları ve sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi adına hazırladığımız Altın Bilezik projemizi yıl boyunca çeşitli ziyaretler ve etkinliklerle devam ettireceğiz. Her ziyaret ve etkinliğimizde bizler için çok değerli olan özel çocuklarımızın okulda kendi elleriyle ürettikleri ürünleri de hediye etmeyi de sürdüreceğiz. Biliyoruz ki, gençlerimiz ürettiklerinde çok mutlu oluyorlar ve mutluluklarını paylaşmak istiyorlar. Bu da bizleri ve ailelerini fazlasıyla mutlu ediyor. Çünkü, imkân verilirse gençlerimiz her şeyi başarabiliyor, bizler sadece önlerindeki engelleri kaldırıyor yani becerilerini geliştiriyor ve imkân sağlıyoruz” diyerek duygularını ifade etti.

Öte yandan, pandemi önlemleri dikkate alınarak gerçekleştirilen ziyarette, ziyaretçilere evsahipliği yapan Huzurevi’nin Halkla İlişkiler Uzmanı Elif Tunçak da, “Gençlerin bu ziyaretinden hem bizler hem de huzurevi sakini teyzelerimiz ve amcalarımız çok mutlu olduk. Sakinlerimiz, gençlerimizin sık sık kendilerini ziyaret etmelerini rica ediyorlar” dedi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X