Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Özel halk otobüsü şoförleri yolcuya daha nazik olmalı

Günay Bey kolay gelsin, iyi çalışmalar.  Aşağıda yazdıklarım BURULAŞ ve Özel Halk Otobüsçüleri derneklerine yazdığım şikâyet mesajı. Bir de size yazarak şikâyetimizin kamuoyunda da duyurulmasını istiyorum. Bu yaşanan en büyük sıkıntının dışında bu özel halk otobüsü şoförleri, 65 yaş üstü ve engelli kartı ile binen yolculara karşı agresif, suratsız ve kaba davranmakta, hatta ellerinden gelse otobüse almamaya çalışmakta, bazen de terbiyesizce laf söylemekte “bu bedavacılar da bitmedi” gibi sözlerle aşağılamaktadırlar.

Daha önce gündeme getirdiniz mi bilmiyorum ama bu konuyu gündeme getirirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.

“14 Nisan 2017 saat 10.50 Altınşehir (Barla Cami)’den hareket eden 6A ile yolculuk yapan annem Setbaşı Yeşil Cadde’de otobüsün inmesini beklemeden hareket etmesi nedeni ile düşmüştür. Benim annem protez ameliyatı olmuş tek baston ile ayakta ve dengede zor durabilmektedir. Önünden inen iki kişinin ardından inmeye çalışırken otobüsün hareket etmesi ile kaldırıma savrulmuş, görüntüler güvenlik kameraları ile tespit edilmiştir. Üstelik bu hatası nedeni ile özür dilemek yerine anneme yardımcı olan esnafa bile tepki göstermiş, “İstediğin yere gidip şikâyet edebilirsin” gibi sözlerle de anneme korku vermiştir. Bu konuda gerekenin yapılmasını, gereken yapılırken de annemin özel durumunun gözönünde bulundurulmasını özellikle talep ediyorum.”

Saygılarımla.
Mümin Şahlan

Karacabey’in kenar mahallelerinden gelen kötü koku

Karacabey’de, ilçenin doğu yakasında Runguçpaşa Mahallesi, Gazi Mahallesi ve Yeni Mahalle’nin kenar semtlerinde oldukça fazla hayvancılık yapılmakta ve ilkel  damlar bulunmaktadır. Bu damlardan yayılan kötü dışkı kokuları Karacabey’in içine yayılarak hava kalitesi düşüklüğü ve çevre kirliliği yaratmaktadır. Aynı zamanda dam kenarlarındaki dışkı yığınlarında havaların ısınması ile birlikte sivrisinek üremesi hızlanarak çevreye zarar vermektedir. Karacabey’deki kenar mahallelerdeki bu damların acilen ilçe  dışına çıkarılması, kentte yaşam kalitesini artıracaktır. Belediyelerimizi göreve davet ediyorum.

Sarp Yılmaz
Karacabey

Hastane bahçesindeki çeşmenin suyu niye kesildi?

İyi günler. Muradiye’deki Devlet Hastanesi’nde yakınıma refekatçi olmak amacıyla birkaç gündür buradaydım. Burada gözlemlediğim bir durumu paylaşmak ve yetkililerin dikkatini çekmek istiyorum. Hastanenin acil giriş tarafında bulunan çeşme yıllardır akıyor ve insanlar buradan su içiyordu. Ancak, bu çeşme her nedense artık akmıyor. Ve insanlar doğal olarak, yakınındaki büfeden ücretle su almak zorunda kalıyor.

Gözlemlediğim kadarıyla buradaki hasta yakınları da bu durumdan oldukça sıkıntılı. Çünkü, insanlık hali bazen insanın yanında 5 kuruş dahi olmayabiliyor. Parası olan var olmayan var. Buradaki çeşme akıyor olsa, insanlar hiç olmazsa bir avuç su içebilecek diye düşünüyorum.

Yetkililerin, hasta ve hasta yakınlarının bu dileğine sessiz kalmayacağını ümit ediyor saygılar sunuyorum.
Kemal Şenkızlı

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X