Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Parkımız motosikletlilerin geçiş yolu olmasın!

Köşe Yazısını Dinle

Bursa Büyükşehir Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne Siteler ve Erikli mahalleleri sakinleri olarak seslenmek istiyoruz.

Yeşil alanı, her yaştan insanı kucaklayan tasarımı ve doğal güzelliğiyle hem kendi mahalle insanlarımızın hem de çevre mahallelerden yurttaşların kullandığı birleşik bir alan içindeki Mimar Sinan Parkı ve Mustafa Kuşdil Sağlık Parkları, motosiklet kullanıcılarının geçiş yolu olarak can ve çevre güvenliğini tehdit ediyor.

Özellikle pandemi günlerinde kıymeti daha da anlaşılan ve yoğun ilgi gören bu parkta isteyen mangal yakmadan pikniğini yapıyor, dileyen yürüyüş yapıyor, yaşlılar banklarda sohbet ederken, gençler spor yapıyor ve çocuklar da oyun parklarında eğleniyor.

Kuşlar, kediler ve köpekler de bu güzel yeşil alanı kullanıyor. Bu bakımdan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.

Diğer taraftan, spor yapmak isteyenler için çevresi kilometrelerce uzunluğunda özel yürüyüş parkuru ile çevrili olan, yaya ulaşımı için de parke taşlarla bezeli yolları bulunan park, alınmayan önlemler yüzünden motosikletlerin kestirme yol için geçiş istikameti olmuş durumda.

İçinde çocukların oynadığı parktan hızla geçen motosikletler, bir cana zarar vermeden bir an önce girişlere konulacak barikatlarla engellensin, parkımızda nasıl mangal yansın istemiyorsak havayı kirleten ve gürültü çıkaran egzosuyla motosikletler de geçiş yapsın istemiyoruz.

Yaşlı bir vatandaşa, parkta oynayan bir çocuğa ya da bir hayvanın canına mal olmadan bu motosiklet yasağının parka konulmasını ve gereken engelleyici önlemlerin alınmasını Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden ivedilikle talep ediyoruz. 

Semt sakinleri adına

Mustafa Kemal Atlı


Kullandığınız maskelerinizi yerlere atmayın!

♦ Kullanılmış, yere atılan maske ve eldivenler hem çevre sağlığını hem de toplum sağlığını tehdit ediyor, bulaş riskini artırıyor. Lütfen, kullandığınız maske ve eldivenleri sokaklara atmayın. Başka insanların sağlığıyla oynamayın.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X