Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Parkımız Trafik Zabıta ekiplerine emanet (!)

Köşe Yazısını Dinle

Siteler ve Erikli mahalle sakinleri tarafından Mimar Sinan ve Mustafa Kuşdil Sağlık Parkı’nda yaşanan motosiklet tehlikesi hakkındaki talebimiz geçtiğimiz ay Söz Sizde köşesinde yer almıştı.

Talebimize istinaden Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü duyarsız kalmadı ve iki parkın tüm giriş ve çıkış noktalarına ‘Motosikletle Girmek Yasaktır’ tabelası konuldu.

Bunun için sesimizi duyuran Söz Sizde köşesine ve sesimize kulak veren Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne mahalle halkı adına teşekkür ederim.

Diğer taraftan fotoğrafta da göreceğiniz üzere motosiklet geçiş alanı olarak kullanılan güzel parkımız kask kullanmayan ve çoğu genç olan sürücüler tarafından halen çocuk, yaşlı, sporcu ve sokak hayvanlarının canı, sağlığı için tehlike saçıyorlar.

Parkın tüm giriş çıkışlarına konulan ‘Motosikletle Girmek Yasaktır’ tabelasına dikkat etmiyorlar, önem vermiyorlar ve kurala uymuyorlar.

Demek ki tabela asmak maalesef sorunu çözmeye yetmiyor.

Peki ne yapılabilir?

Tüm mahalle sakinleri adına Büyükşehir Park ve Bahçeler Müdürlüğü‘ne bir çağrı yapmak istiyorum:

Örnek belediyecilik anlayışı ile çağırımıza kayıtsız kalmayıp gerekli uyarı tabelalarını yerleştirdiniz.

Tekrar teşekkür ederiz.

Lütfen sesimizi ve sizin çabanızı yarıda bırakmayın ve Trafik Zabıta tarafından parkı motosiklet geçiş yolu olarak emniyetsizce kullanan ve park sakinlerinin can güvenliğini tehlikeye atan motosiklet kullanıcılarına, derslerini alıp yasaklara uymaları gerektiğini anlayıncaya kadar, para cezası uygulayın. 

Trafik Zabıta ekiplerinin düzenli ve rutin kontrolleri, uyarı ve ceza yaptırımları sayesinde, vatandaşlar ve Büyükşehir Belediyesi‘nin ortak amacı olan, ilçemizin en güzel parkı Mimar Sinan Parkı ve Mustafa Kuşdil Sağlık Parkı‘nı motosiklet geçiş alanı olmaktan kurtaralım. 

Mustafa Atlı

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X