Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Parkın beton duvarlarına acil önlem

Çevre düzenlemeleri, hizmet ettiği estetik anlayışla kente modern bir hava katarken güvenliğiyle de bulunduğu alanda gerekli özene sahip olmalıdır. Özellikle çocukların zamanını geçirdiği alanlarda söz konusu güvenlik önlemleri en üst safhaya çıkarılmalıdır.

Nilüfer Bölgesi’ne bağlı Hamitler Mahallesi’nde bulunan Teoman Özalp Parkı’ndaki çimenliği çevreleyen beton duvarlar da bunlardan biri. Çocuk Eğitim Merkezi’nin arkası yer alan parktaki beton duvarlar dışa doğru yatık hale gelmiş bulunuyor. Gerilmiş bu beton duvarların her an devrilebilir görüntüsü mahalle sakinleri tarafından endişe yaratıyor. Geçen yıldan bugüne kadar yaklaşık 4,7 cm daha dışa doğru yatan beton duvarlar için acil önlem alınması kaçınılmaz. Çünkü burası çocukların yoğun olduğu, oyunlar oynadığı bir yer. İlgililerin önemle konuyu dikkate alması gerekir.

Mustafa Dursun

Kaldırım taşları düzeltilmeli

Yıldırım bölgesinde son dönemde gerçekleştirilen yeşil alanı koruma çalışmalarına, yaya yollarındaki değişiklik ve tadilat çalışmaları da eşlik ediyor. Çevre düzenlemesine büyük katkı sağlayan bu gelişmeler, Mimar Sinan Çocuk Parkı önünde yaya yolundaki döşeme taşlarının bozukluğu nedeniyle gölgeleniyor.

Cadde boyu yer yer karşılaşılan bu bozuklukların Yıldırım Belediyesi’nce düzeltilmesi gerekiyor. Çocuk parkının önünde olmasının yanı sıra, yaya yolunu engellemesi ve içinde biriken çöp atıkları nedeniyle son derece çirkin bir görünüm hâkim. Az ilerisinde bulunan otobüs durağını düşünecek olursak vatandaşların ulaşım trafiğini de engelleyen bu aksaklıklara Siteler Mahallesi olarak acil iyileştirme bekliyoruz.

Sunay Üstünsoylu

Beşevler Caddesi asfalt bekliyor

Yıllar geçtikçe giderek bozulan Beşevler Caddesi için çalışma yapılmaması anlaşılır gibi değil. Kentin en işlek caddesinin asfaltı kâğıt gibi inceldi. Cadde üzerindeki kapakların hiçbiri yol ile uyumlu değil. Konuyu aktardığımız Nilüfer Belediyesi’nden ise şu cevap alınmakta :“Diğerleri gibi Beşevler Caddesi’nin yapım, bakım ve onarım yetkisi Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Caddelerle ilgili tarafımıza ulaşan şikâyetler hızlı bir şekilde BB’nin ilgili birimlerine iletilmektedir. Bunun dışında Nilüfer Belediyesi’nin herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır.” O halde caddelerin yapım ve bakımından sorumlu Büyükşehir Belediyesi buraya bir an önce el atmalıdır.

Cadde esnafı ve sakinleri

‘Gerekli ikazlar yapılmıştır’

Olay Gazetesi 22/5/2015 tarihli Söz Sizde köşesinde, “Araçlar kaldırıma, yayalar caddeye” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

29.5.2015 tarihinde ilgili ekiplerimizce yapılan kontrollerde; yaya yoluna park etmiş 6 adet araç uyarılarak kaldırım işgali engellenmiş, bölgede bulunan esnaflara kaldırıma araç bırakmamaları, yaya yolunu engellememeleri hususunda gerekli ikazlar yapılmıştır. Konu ile ilgili takip ve çalışmalarımız devam etmektedir.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X