Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Parkta engelli rampasına engel

Bazen öylesine durumlarla karşılaşıyoruz ki akıllara durgunluk verircesine. Yaşadığımız durum da tam buna uygun. Şöyle ki : Temenyeri Park girişinde bedensel engelli vatandaşlarla bebek arabalarının kullanımı için oluşturulan bir yol mevcut. Ancak eksikleri nedeniyle hizmete sunulamadı.

Bu durumun giderilmesi maksadıyla Büyükşehir Belediyesi’ ne başvurduk. Bizler ekiplerin gelip inceleme yaptığını görünce sorunun giderileceğini düşünüp sevinmiştik. Meğer göründüğü gibi değilmiş. Yol çok geçmeden tel örgü çekilerek ulaşıma kapalı hale getirildi. Sorunu gidermek yerine soruna neden olan rampayı iptal etmek daha kolay oldu anlaşılan.

Mahalle sakinleri olarak yine de ümidimizi kesmeden 3 aydır bu işin peşindeyiz. Ancak konuyla ilgili bir muhatap maalesef bulamıyoruz. Kaldı ki bu yolu tekerlekli sandalyeli vatandaşlar ile bebek arabalı kadınlar kullanacak. Yolun kapatılması biz mahalle sakinlerini mutsuz etmekte.

Park tuvaletleri ise ayrı bir dert. Bakımsız viran halde… Yaklaşık 25-30 yıllık yerlerin tadilatı bakımı yapılmadı. Mahalle sakinleri olarak bu sıkıntılara bir an önce el atılmasını ve kullanıma sunulmasını istiyoruz.

Turgay SOĞUNMEZ

 

Öğretmenin ‘ ahır’ isyanı

 

Çalıştığım Orhangazi Eyüp Topçu Anadolu Lisesi’ nin hemen yanı başında iki hayvan ahırı var. Birisi büyükbaş diğeri küçükbaş (koyun) ahırı. Sınıflarda öylesine keskin ve rahatsız edici bir gübre kokusu ve kara sinek istilası var ki bu yaz sıcağında pencere açamaz duruma geldik. Bütün mahalle bu iki ahır yüzünden leş gibi kokuyor. Orhangazi’ nin nadide piknik alanlarından Nadir yolu üstünde bulunan ahırlar hem görüntü, hem koku hem de kara sinek üretmesi yönünden sağlığımızı tehdit ediyorlar. Yetkililerden söz konusu ahırların buradan kaldırılıp şehir dışına taşınması konusunda acil bir faaliyet bekliyoruz.

Mustafa ÇELİK

 

Çocuk parkı çöplüğe döndü

 

Ovaakça Santral Mahallesi’ nde çok güzel çamlık bir alana kurulmuş çocuk parkımız var ama maalesef çöplük içinde. Sadece çöp değil cam kırıkları da çocuklarımız için tehlike oluşturmakta. Bunun sorumlusu bilinçsiz Ovaakça sakinleri. Ama çöpleri temizleyecek bir görevli hiçbir zaman gelmedi. Bu konuda yardım istiyoruz. En azından bir temizlik çalışanı görevlendirilsin.

Enver ŞEN

 

Ad ve adres lütfen

 

Okurlarımızın dikkatine; sadece şikayet konusunun yazıldığı ancak şikayetçinin imzası, adı ve adresinin olmadığı mektuplar gelmektedir. Daha önceleri de duyurduğumuz gibi bu tür mektupların konusu ne olursa olsun hiç bir değeri yoktur. Bu nedenle köşemizde yer verilmemektedir. İsminizin yayınlanmasını istemediğiniz durumlarda şikayetinizin altında bunu belirtmeniz yeterli olacaktır. Mektuplarınızın bir başka kişi ya da kuruma verilmesi mümkün değildir, müessesemizin güvencesi altındadır.

MY

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X