Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Pazarlarda açık gıdalar denetleniyor mu?

Bursa’ da semt pazarlarında açıkta satılan gıdalar hijyen olarak tehlike arz ettiği halde maalesef denetlenmiyor. Başta zeytin, peynir, çerez olmak üzere açıkta satılmaması gereken gıda maddeleri insan sağlığı için risk oluşturmaktadır.

Lodoslu havalarda havada uçuşan her şeyin her yere dağıldığı, açıkta satılan gıda maddelerini sağlıksız hale getirdiği halde Bursa’ da denetimle yükümlü kurumlar bir yaptırım uygulamamaktadırlar.

Ayrıca şehrimizdeki pazar yerlerinde çok ucuza sucuk satılmaktadır. Bu sucuklar denetlenip, numune alınıp analiz ettiriliyor mu? Marketlerde 35-40 TL’ den satılan sucuklar nasıl oluyor da pazarlarda 15-20 TL’ ye satılabiliyor. Sucuğun temel maddesi kırmızı et 35 TL’ den satılıyor iken yarı fiyatına nasıl satışa sunulabiliyor. Bunlar neden toplatılıp tahlil edilmiyor.

Et marketlerde soğutucularda satılan (satılması gereken) tavuk parçaları (but, baget, incik) semt pazarlarında açıkta satılabilmekte.

Bu pazar yerlerini denetleyen bir kurum yok mu? Semt pazarları insanlar gıda zehirlenmesi yaşadıktan sonra mı denetlenecek.

Timuçin TERTEMİZ

 

Büyükşehir’ den ‘Cilimboz Deresi’ cevabı

 

Olay Gazetesi 25/02/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Cilimboz Deresi ıslah çalışması neden yarım bırakıldı“ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cilimboz Deresi’nin sağ ve sol ıslah bandında 7 mt.’lik yol düzenlemesi ile ilgili proje çalışmaları yapılmaktadır.

Bu proje çalışmasına istinaden BUSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından revize dere ıslah projesi hazırlanmaktadır. Kalan inşaat malzemeleri ise, Kurumumuz ekipleri tarafından, 03.03.2015 tarihinde kaldırılmıştır.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Dolandırıcılığa karşı hutbe önerisi

 

Bursa’ da son aylarda daha önce benzeri görülmedik biçimde telefonla dolandırıcılık arttı. Vatandaşlar polis, asker, savcı ya da hakim adı altında aranarak paraları ya da kıymetli eşyası dolandırılmakta. Bu konuda her ne kadar resmi kurumlarca uyarı yapılsa da dolandırıcılığın önüne geçilemiyor. Naçizane önerim vatandaş bir de cuma hutbeleriyle uyarılsın. Mahallerde cami hoparlörü ile anonslar yapılsın. Belki bir nebze faydası olur.

Adının açıklanmasını istemiyor

 

Güzin Abla’ dan mesaj

 

Sessiz kulların sesi olmak” başlıklı bu güzel yazınız ve bilgilendirmeniz nedeniyle çok teşekkür ederim. Yazınızı ilk fırsatta yayınlayacağım. Ayrıca bakmayın sürekli kedi köpek dediğimize, ben de her türlü hayvanın yanındayım. Ayı meyvanla ilgili yıllardır yazıyorum, bugün de hürriyet manşetten bu konuya değinmiş. Çok sevindim. Yıllar önce sanırım, Erzurum ya da Kars’ taydı, şimdi net hatırlamıyorum, açlıktan şehre inen bir kurda yapılan eziyeti onun gözlerindeki o korkuyu, o acizliği asla unutamıyorum. O resim aklıma ve vicdanıma yerleşti. İnsanlara hiç değilse en evcil hayvan olan kediden, köpekten söz ederek yüreklerinde belki bir hayvan sevgisi kırıntısı yaratabilme umudu için savaşıyorum.

Sevgilerimle.

Feyza 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X