Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Pazaryerlerini kim denetler?

Günay Bey merhaba. Ben, Demiryolu Caddesi’nde ikâmet etmekteyim. Hatta çocukluğumdan beri burada yaşıyorum. Buranın meşhur pazar pazarı var bilindiği gibi. Bütün Bursalıların bildiği büyük bir pazar burası. Yani oldukça yoğun, kalabalık. Son yıllarda bu yoğunluğun üstüne pazarcı esnafının tezgâhlarını gittikçe caddeye, öne doğru çekmesiyle insanların yürüme, alışveriş yapma alanı daraldı. Bir de üzerine pazarın ortasındaki sandıklarıyla, sepetleriyle seyyar satıcılar yolda yürümeyi iyice zorlaştırıyor. Bir ailenin, bayanın bu pazarda gezmesi, alışveriş yapması neredeyse imkânsız hale geldi. Yolda 2-3 kişi zor yürür hale geldi. Ne yazık ki, ne bir denetim, ne bir kontrol var. Bu durumu görmesi, engellemesi, uyarması gereken zabıtayı gören var mı bilmiyorum. Ben bugüne kadar göremedim. Bu pazarcı esnafının düzenini, sınırlarını belirleyen ve denetleyen bir düzenleme yok mudur? Sizin aracılığınızla bu konunun yetkilisi, sorumlusu kim ise lütfen hoş olmayan durumlarla karşılaşmamak için bir an önce bir çözüm bulunmasını rica ediyorum.

Saygılarımla.

Alaattin Saygan

 

Kaldırımların ortasındaki sarı taşlar tehlike yaratıyor

 

​Kaldırımların ortasına engelliler için yapılan sarı taşlar yağmurlu havalarda büyük tehlike yaratıyor. Kış mevsimindeyiz. Kar ve buzlanmada bu yolların ne hale geldiğini yetkililer de düşünüyordur sanırım. Yürüyen insanların bu taşlardan geçerken kayıp düştüğüne defalarca şahit oldum. Gerçekten ciddi bir durum oluşturuyor. Yetkililer bu konuya bir çözüm bulamazlar mı? En azından kayganlaşmasını önleyici bir şeyler yapılabilir sanırım.

İlgililerin bu konu hakkında gereğini yapmasını rica ediyorum.

İsmini vermek istemeyen bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X