Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Piknik alanları çöplük değil, huzur yeridir

Yaz dönemindeyiz. Havalar sıcak. Sıcaktan bunalan insanlar kendilerini piknik alanlarına atıyor. Huzur ve sessizlik arıyor.

Gelin görün ki, bu piknik alanları pislik ve çöplükten geçilmiyor.

Belki her gelen gördüğü çöplere, pisliğe isyan ediyor ama kendisi piknik sonunda aynı görüntüyü artırarak çekip gidiyor piknik alanından. Her yer çöp, pet şişe.

Yetkililerin her yere yetişmesi zordur. Bizler vatandaşlar olarak bilinçlenmek zorundayız. Çevreci olmak lafla olmuyor. Kendi çöpünü bir torbaya toplayıp kenara bırakmak o kadar zor mu ki?

Lütfen, biraz daha dikkat edin. Görüyorsunuz, yangınlar bile çoğu zaman piknik alanlarında başlıyor.

Biraz duyarlı olalım, piknik alanından ayrılırken herhangi bir tehlikeye imkân vermeyecek şekilde mangal ateşini söndürelim.

 

Sahiller de piknik alanı gibi

 

Geçtiğimiz günlerde ailemle Karacabey Bayramdere’ye (Boğaz) gittik. Plaj bölgesinin biraz ilerisinde… Sakin bir yer, suyu gayet temiz. Ama gelin görün ki, sahil boyuna bizim gibi gelen insanların olduğu belli. Arkalarında baya bir iz bırakmışlar. Çöp ve pislik. İnsanın içi kalkıyor. Ne ararsanız var yani. Giderken bu çöpleri bir poşete toplamak zor gelmiş belli ki. Ama olan çevreye oluyor. İsmini vermek istemiyor

 

Dereden kanalizasyon akıyor

 

Daha önce de bu köşede belirtmiştim. Mudanya Siteler bölgesinde ikamet etmekteyim. Bölgemizde bulunan dere ıslah çalışmasının yarım kaldığından, tamamlanmadığından bahsetmiştim. Mahalle sivrisinek ve kokutan bıktı demiştim. Gelen cevabi yazıda, ıslah çalışmasının program dahilinde olduğu ve tamamlanacağı belirtilmişti. Bu yaz döneminde dere kurudu. Lakin, mahallemizin üstündeki Aydınpınar Mahallesi’nin kanalizasyon sorunları yüzünden, mahallenin kanalizasyonu dereye akıyor. Ve dereden bu sıcakta sadece kanalizasyon suyu akıyor. Yayılan kokuyu, toplum sağlığı riskini varın siz düşünün.

Ama ne ilgilenen var, ne çözüm üreten. Yetkililerimizden rica ediyoruz bu soruna bir çözüm bulun artık.

Saygılarımla.

Ebabil Pala

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X