Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Pırıl pırıl akan Demirci Deresi’ne ne oldu da foseptik akmaya başladı?

Günay Bey iyi günler öncelikle iyi günler dileriz. Size Demirci Mahallesi’nden ulaşmaktayız. Köyümüz, mahallemiz şirin bir yerdir. Mahallenin ortasından geçen Demirci Deresi vardır. Mahallemizden geçen Demirci Deresi yakın zamana kadar pırıl pırıl suyu akan tertemiz bir dereydi. Mahallenin üst taraflarında ve mahalle içinde yaşayanlar bu derenin ve doğanın güzelliğiyle serinlemekteydi.

 

Ne yazık ki, bu buz gibi suyu olan, insanların içini serinleten görüntüsü yok. Artık bu dere ağır bir şekilde kanalizasyon kokmakta. Ne mahallenin üst taraflarında yaşayanlar bağ bahçelerini sulayabiliyor ne de mahalle içinde kokudan duruluyor. Dere, artık sağlık değil mikrop yuvası haline gelmiş durumda. Çevre kirliliği bir tarafa toplum sağlığını da tehdit eder bir hale gelmiş durumda.

Doğal olarak, bu koronavirüs günlerinde toplum sağlığı ayrı bir önem kazanmakta. Virüsten korunurken, lağım kokusundan mikrop yuvasına dönmüş bir ortamda yaşamak da hiç hoş değil.

Büyükşehir Belediyemizin veya ilgili belediyenin bir an önce bu kirliliğin kaynağını bulup, ivedilikle çözüm üretmesini beklemekteyiz.

Bir grup mahalle sakini

 

Tarım arazisine bina nasıl yapılabiliyor?

 

Günay Bey size İznik ilçesi Göllüce Mahallesi’nden ulaşmaktayız. Size yazmaktan başka çaremiz kalmadı çünkü herhangi bir sonuç alamadık bugüne kadar.

İznik Gölü’nü, yeşilini, tarım arazisini korumak adına yetkililerin dikkatine sunuyoruz.

Tarım arazisine kaçak olarak yapılan bina daha önce 3 kez yıkılmasına rağmen şimdi 4 kez yapılmakta.

İznik Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmemize rağmen herhangi bir girişim yok.

Yetkililerin  bu konuda yanıt vermesini ve gerekçesini açıklamasını Göllüce Mahalle sakinleri olarak rica ediyoruz.

Saygılarımızla.

Göllüce Mahalle sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X