Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Raylar ve duraklar otopark mı?

İpekböceği ile şehir içi ulaşımında tramvay rayları üzerine park edilmiş bir aracı her zaman görmek mümkün. İçinde şoförü olmayan özel ya da plasiyer aracı dakikalarca tramvayı bekletebilmekte. Taksi dolmuşlar ise tramvayın hemen önünde yolcu indirip yolcu alabilmekte.

Bu güzergahta öncelik tramvaya verilse ve bu durum yasal olarak düzenlense, bunu ihlal edenler cezalandırılsa sanırım tramvay yolculuğu daha kısa olur. Ama maalesef tramvay raylarında lastik tekerleklilere denetim uygulanmamakta.

Bir başka sıkıntı da belediye otobüs duraklarında yaşanmakta. Duraklara gelişigüzel park edilen araçlardan dolayı sadece ve sadece kendilerine ait olan alanlara yanaşamamaktadır.

Oysa kural basit: Diğer araçlar otobüs durağına 25 metre mesafede park edebilir ( duraklama yapabilir). Ama denetim olmadığı için minibüsler, taksi dolmuşlar, S plakalı araçlar maalesef otobüs duraklarında bekleme yapmakta. Belediye otobüsleri de kendi duraklarına girememekte. Yolcularını durak haricinde bazen de yol ortasında indirmekte, bindirmekte.

M plakalı araçlar hiç bir ceza ile karşılaşmadıkları için rahatça otobüs duraklarında bekleme yapmakta, yolcu indirmekte, yolcu almakta.

Şimdi bu ve benzeri durumlara bakarak ‘denetimsiz şehir Bursa’ dersek haksızlık mı etmiş oluruz.

Timur TEMİZ

 

Kız öğrenciler karanlıkta eve gidiyor

 

Siteler Mahallesi’ nde oturmaktayım. Evimizin yanıbaşında Yıldırım Kız Meslek lisesi var. Okulda sınıf yetersizliğinden ikili eğitim yapılmaktadır.

Ders sayısı ve ders saatlerinin durumu dolayısıyla öğleden sonra saat 14.00′ te derse giren öğrenciler çok geç saatlerde serbest kalmaktadır.

Kış’a rastlayan kısa günlerde örneğin 20 Aralık’ta akşam ezanı Bursa’ da 16.49′ da, yatsı ezanı 18.15′ tedir. Fakat kız öğrenciler yatsıdan yaklaşık iki saate yakın geç vakitte okuldan çıkmaktalar. Her tehlikeye maruz kalabilecek yaştaki kız çocuklarının evlerine ulaşmaları ise saat 21.0-21.30′ dur.

Benim bu okulda okuyan kızım ya da bir yakınım yok. Ama bu öğrenciler hepimizin evladı.

Sayın valimizden, il milli eğitim müdürlüğünden, ilçe milli eğitim müdürlüğünden ve elbetteki siyasilerimizden yeni bir kız meslek lisesi için ilgi bekliyorum.

Bayram YALIN

 

Servisçileri bezdiren yol

 

Bizler Hasanpaşa Sanayiinde servis çeken işletmeler olarak yol konusunda dert sahibi olduk. Böylesine işlek durumda ve diğer ülkelerden gelen misafirlerin de kullandığı yolun durumu içler acısı.

Bursa’ya ve Bursa sanayicisine yakışmayan bu yol konusunda yaptığımız tüm başvurular sonuçsuz kaldı.

Yüzlerce aracın bu yolda parcalandığını ve sorumluların ilgisizliklerini görmek bizleri hem mağdur etmekte hem de üzmektedir.

Bu soruna en kısa zamanda bir çözüm bulunması dileği ile saygılar sunuyorum.

İsmail ORHAN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X