Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Rehavete çabuk kapıldık galiba

1 Haziran’dan itibaren yeni sosyal mesafeli hayata geçtik. Hayatımız bundan sonra kontrollü bir şekilde normale dönmeye başladı.

Bunun en başında maske takma zorunluluğu, hijyen ve sosyal mesafenin korunması var. Bu kurallara azami dikkat ettiğimiz sürece sıkıntı yaşamadan günlük yaşantımızı sürdüreceğiz.

Yeni normalleşme süreci bu kurallara ne kadar dikkat ettiğimize bağlı olacak.
Ancak…
Ne yazık ki, çevremize baktığımızda 1 Haziran’dan itibaren vatandaşlar olarak bu kurallara gereken önemin verilmediğini gözlemlemekteyiz.
Bilindiği gibi maske ve dezenfektan sorunu yaşanmıyor.

Herkes istediği anda cüzi miktarda fiyatla maskeye ulaşabiliyor.

Hijyen konusunda, ihtiyaç duyulan dezenfektana ulaşmak mümkün.

Sosyal mesafe konusunda da, tüm kurum ve kurumlar bu konuda gerekli hassasiyeti göstermekte düzenlemeler yeni normalleşme sürecine göre yapılmakta.

İşyerleri, AVM’ler yeni düzenlemelerle birlikte açıldı. Esnaf dükkanlarını açtı. Yeni normalleşme sürecine aslında hızlı bir giriş yaptık da diyebiliriz.
Koronavirüste vaka sayılarımız her geçen gün azalmakla birlikte iyileşen hasta sayısı da yükselmekte.

Buradaki sıkıntı ve gelecek günleri riski atma konusu, yeni düzene toplum olarak bizlerin maalesef çok da dikkat etmediğimizden dolayı başlıyor.

Örneğin, mahallelerimizde kurulan semt pazarlarımız hala riskli. Burada sosyal mesafeye hiç de dikkat edilmediğini görüyoruz. Pazara gelen vatandaşlar her ne kadar maske konusunda duyarlı olsa da aynı duyarlılığı satış yapan pazarcı esnafında göremiyoruz ne yazık ki.

Belki hepsinde görünürde maske var ama birçoğu maskeyi çenesinin altında tutuyor ve her zamanki gibi bağırarak müşterisini çağırıyor. Yani açıkça tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Park bahçeler ve sokaklar daha ilk günden gençlerin maskesiz bir şekilde ve sosyal mesafeye hiç de dikkat etmeden toplandıkları yerler haline gelmeye başladı.

Camilerimiz, ibadethanelerimiz günler sonra yeni düzenleme ile açıldı. Öğle ve ikindi namazları ile Cuma namazlarımızı cemaatle kılabiliyoruz artık.

Maalesef, burada bazı vatandaşların kurallara dikkat etmediğini görüyoruz.

Kısaca, şunu unutmayalım ki, tehlike geçmiş değil.

Koronavirüs hala dünyayı tehdit etmekle beraber henüz ilacı veya aşısı da kesin olarak bulunmuş değil.

Bu yeni normalleşme sürecine geçmemizde sağlık çalışanlarımızın üstün gayretleri, devletimizin önlemleri ve kurallara uyan vatandaşlar sayesinde geldik.

Bu günlerden geri dönmemek adına, vaka sayılarının yükselmemesi için en başta kendi sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığı için kurallara uymakta azami dikkat etmemiz gerekiyor.

Sağlıkla kalın…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X