Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Rögarlar zamanında temizlenmeliydi

Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde Nilüfer Belediyesi’ne ait Beşevler semti Konak Mahallesi Fırat Sokak’ta ikamet etmekteyim.

3 Haziran’da yağan sağanak yağışta Konak Caddesi, Karafatma heykeli, Beşevler Caddesi oradan Ata Bulvarı ve sonrası Organize Sanayi Bölgesi için tam bir rezaletti. Yollarda giderler tıkanmış, kanalizasyon fışkırıyor, yollar dere gibi akıyor, araçlar sular altında, trafik keşmekeş haldeydi. Kısaca o günkü sağanak yağmuru Bursamızın büyük bölümü yaşadı. Ve şunu gördük ki, Bursamızda altyapı yeterli değil ve bir sağanakta şehir felç oluyor. Bu yağmurların iki-üç gün aralıksız olduğunu düşünün bir de. Şehir ne hale gelecekti?

Yağmur yağacağı günler öncesinden belliydi ve görüldü ki, anayollar ve caddelerde rögarlarda gerekli temizlik yapılmamış. Diyeceğim o ki, gerekli önlemler alınabilirdi, rögarlar, giderler temizlenebilirdi ve en önemlisi altyapının yetersizliği bir kez daha karşımıza çıkıyor. Şehrimizi yöneten yetkililerin bir an evvel yatırım konusunda altyapıyı iyileştirmeleri gerektiğine inanıyorum. Şehrimiz büyüyor, kentsel dönüşüm, yeni yapılaşmalar her geçen gün şehir gelişiyor ama bununla birlikte altyapımızın da buna uygun olması gerekli değil mi? Yetkililerin dikkatine sunuyorum. Saygılarımla.

Nilüferli vatandaş

UEDAŞ’tan Birol Sokak ile ilgili açıklama 

Sayın Günay Yumruktay,

Köşenizde yayımlanan okur talebi ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.  Yayımlanan haber üzerine Osmangazi İşletme Müdürlüğümüze bağlı teknik ekiplerce yapılan incelemede, Güneştepe Mahallesi Birol Sokak sakinlerinin aydınlatma talebinin 2017 yılı yatırım planımız kapsamında olduğu belirlenmiştir. Çalışmanın ön hazırlıkları yapılmıştır, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.

Bilgilerinize sunarız,
ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM AŞ
Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Engellilere biraz daha insaflı davranılamaz mı?

Merhaba… Hürriyet Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. 1 Haziran 2017 tarihinde saat 14.00-15.00 sularında Acemler istasyonunda karşılaştığım, üzüldüğüm bir durumu okurlarınız ve yetkililerle paylaşmak istiyorum. Ben yüzde 88 engelli bir vatandaşım. Acemler istasyonunda metroya binmek için turnikeden geçerken engelli vizemin bittiğini fark ettim. Durumu orada bulunan görevliye izah ettim. ‘Engelliyim, engelli Bukartımın vizesinin bittiğini  bilmiyordum. Çok fazla gezen birisi olmadığım için vizemin bittiğini fark edemedim” dedim. Fakat görevli ısrarla turnikeden geçmeme izin vermedi. Engelli olduğum belli, kartım var. Vizesi bir iki gün geçmiş. Ama inatla metroya binmeme engel oldu. Görevlinin hiç mi inisiyatifi yok bu konuda? Çok rencide edici bir durum. Belki görevli işini yaptı ama, yetkililerin bu insanlara inisiyatif vermesi gerekmez miydi? Veya kişiye göre mi değişiyor bu uygulama anlamadım.

Ayrıca, Acemler istasyonundaki engelli asansörü nisan ayından beri çalışmıyor. Bilmem yetkililer farkında mı?

Yetkililerin ilgi ve bilgisine sunuyorum.

Saygılar.
Tekin Bayram

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X