Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Sadece adı var: Y. Yalova Yolu Kentsel Dönüşümü

Köşenizde sık sık yer almasına karşılık, Osmangazi ve Büyükşehir Belediyelerinin Y.Yalova Yolu Kentsel Dönüşümü hakkında, geri dönüş yapıp da cevap yazmamasını, bu bölge ile şikayetlerin tavan yaptığı bir ortamda sessizliği tercih etmelerini, bölge sakinleri olarak anlayabilmiş değiliz.

Bursa’ya özel Kentsel Dönüşüm Projesi olarak neredeyse 8 yıl öncesinden hazırlıkları yapılan projede, Y.Yalova Yolu için bugüne kadar hiçbir ilerlemenin olmayışı, hiçbir adımın atılmaması karşısında, vatandaşların da karşılarında hiçbir muhatap bulamamaları bizleri endişelendirmektedir.

Bursa gelişmekte, Y.Yalova Yolu da gün geçtikçe içinden çıkılamaz bir duruma doğru ilerlemektedir. Çöküntünün çöküntüsü olma konusunda liderliğini pekiştirmeye devam etmektedir. Gözümüzün önündeki bir bölge her geçen gün perişanlığını sergilemekte, Terminalden şehrimize giriş yapanlara da muhteşem bir Bursa resitali sunmaya devam etmektedir.

Büyükşehir ve Osmangazi Belediyelerinin web sitelerinde de hiçbir açıklama göremedik. Nerede bir ilerleme yapıldı, bir açıklansa da öğrensek. Sayın Altepe ve Dündar başkanlarımız sizlerin bir açıklamasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Beşyol sakinleri

 

Misi’ de ‘Çay’ bakıma muhtaç

 

Tarihi Misi Köyü’ ne bir haftasonunu değerlendirmek için gittim. Beraberimde misafirim de vardı. Çay kenarına kurulmuş yiyecek içecek servislerinin yapıldığı çay bahçeleri misafirleri ağırlamakta. Bunun dışında gezilip görülebilecek yerleri yok denecek kadar az. Çay bahçelerini ayıran Nilüfer Çayı’ nın hoş olmayan görüntüsü misafirimin dikkatini çekti. Bir tarihi ve turistik yöre çaydaki atık ve kirli maddelerle başbaşa kalmış. Misi’ de öncelikle yapılması gereken bir kaç durum var: Köprünün altından geçen çayda yüzen, ağaç dallarına takılı kalan, kıyıda köşede sıkışan yabancı maddelerin temizlenmesi. Bununla yetinmeyip çay yatağını ilginç taşlarla bezeyerek düzenleme yapılması. Devamında görselliği ön plana çıkaracak oluşumların gerçekleştirilmesi.

Sebahattin İPEK

 

43 A, 43 D ile zorlu yolculuk

 

Kazım Karabekir Mahallesi’nde 2. Umurbey Sokak’ta ikamet ediyorum. Her gün işe gitmek için 43A veya 43D’ yi kullanmaktayım. Fakat her gün bu otobüsleri kullanmak için 1 km yol yürümekteyim. En azından bir otobüs yeni yapılan sitelerin içinden kalkabilir. Artık bu sitelerde oturmaya başlayan insanlar da düşünülmeli. Ayrıca 43A otobüsüne ne zaman binsem insanlar üst üste seyahat ediyorlar. Çocuklu olanı var, yaşlısı var. Yolculuk eziyete dönüşüyor. Seferleri sıklaştırılması gerekiyor.

Onur YÜKSEL

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X