Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Sağlık kuruluşu böyle olmamalı

Aşağı yukarı 15 yıl önce yıkılan tabakhanelerin bitişiğinde yer alan Gaziakdemir Sağlık Ocağı ve hizmet binası fotoğraflarda görüldüğü gibi çok kötü ve bakımsız bir halde.

WC’lerdeki rutubet kokusu tüm binaya yayılıyor, duvarlar üst kattan gelen sızıntı dolayısıyla sıva ve boyaları kalkmış vaziyette.

Adeta sağlıklı girenin hasta olacağı bir ortam haline gelmiş.

Buradaki sağlık çalışanları da durumdan sıkıntılı.

Burası bir sağlık birimi ve söz konusu sağlık. Çalışanlarıyla, gelen hastalarıyla sağlıklı bir binada hizmet vermek gerekli.

Yetkililerin, İl Sağlık Müdürlüğü’nün, Osmangazi Belediyesi’nin gerekli hassasiyeti göstermesini semt sakinleri olarak talep ediyoruz.

Saygılarımla.

Saim Bayat

 

 Yollara atılan ekmekler

Yol kenarlarına atılan poşetler içindeki bayatlamış, küflenmiş ekmekleri bırakmak hayvanseverlik değildir. Çevreyi kirletmektir, görüntü kirliliğidir, belki de sokak hayvanlarına daha çok zarar vermektir küflenmiş ekmek yedirmek.

Sizin yiyemediğiniz gıdayı can dostlar da yiyemiyor. Bilginiz olsun.

Bir vatandaş


Bunu biliyor musunuz?


Deyimler ve hikâyeleri

  • Dingo’nun Ahırı: İstanbul’da ulaşım için atlı tramvayların kullanıldığı yıllarda, iki at ile çekilen tramvaylara, dik Şişhane yokuşunu çıkabilmesi için fazladan atlar koşulurdu. Azapkapı’da tramvaya eklenen takviye atlar, Taksim’de Dingo isimli bir Rum vatandaş tarafından işletilen ahırda dinlendirilir; sonra tekrar Azapkapı’ya götürülürlerdi. Gün içinde sürekli atların girip çıktığı ahırın bu durumu dolayısıyla, girenin çıkanın belli olmadığı yahut her önüne gelenin girip çıkabildiği yerler için “Dingo’nun ahırı” deyimi kullanılmaya başlandı.

Söz Sizde okurlarının dikkatine!

Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, [email protected], [email protected] mail yoluyla, Instagram ve Facebook sosyal medya hesaplarımdan da ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X