Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Sağlık parkı mı, motor parkı mı?

Köşe Yazısını Dinle

Yıldırım ilçesine bağlı Siteler Mahallesi Mimar Sinan Parkı ve Kuşdil Sağlık Parkı‘na yaşamı ve çevreyi tehdit eden motosikletlerin girişinin engellenmesi için Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne sesleniyoruz.

Geçtiğimiz ay Söz Sizde köşesinden sesimizi Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne duyurmaya çalışmıştık.

Herhangi bir önlem, ceza, müdahale ya da gelişme olmadığı için yeni fotoğraflarla konunun ciddiyetini bir kez daha yetkililere taşımak istiyoruz.

Siteler Mahallesi ve Erikli Mahallesi kadar komşu ve yakın mahallerden her yaş insanın nefes aldığı ve zamanını geçirmekten hoşnut olduğu Mimar Sinan Parkı ve Kuşdil Sağlık Parkı’nı çok seviyoruz.

Spor yapan, mangalsız piknik yapan, çocuklarını gezdiren, dinlenip sohbet eden, yeşil örtüsü ve sokak hayvanlarıyla vakit geçiren her yaştan insan parka motosiklet girişlerinin önlenmemesi nedeniyle son derece risk altında.

Bunun yanı sıra motosikletlerini sebep olduğu gürültü kirliliği ve egzoz dumanı parkın amaç ve kullanımına tamamen ters düşüyor.

18 yaş altı çocuk ve diğer yetişkinlerin kullandıkları motosikletler ile hem kendilerinin hem de park sakinlerinin canını tehlikeye atan bu sorumsuzluğa dur demek için park girişlerine engelleyiciler koyulmasını talep ediyoruz.

Motosikletlerin geçiş yolu değil, her yaştan insanın yürüyüş ya da ulaşım yolu olan alanlar, park girişlerine konulacak araçların girişlerini önleyiciler ile bu sorunu çözmenizi mahalle sakinleri olarak talep ediyoruz.

Kemal Atlı

 Söz Sizde okurlarının dikkatine!

♦Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, [email protected], [email protected] elektronik posta adresi veya sosyal medya hesaplarından da (Instagram, Facebook) ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X