Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Sağlıklı nesiller sağlıklı gençler

Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali’den bölge sakinleri adına bir önerim ve ricam var.

Yıldırım ilçesine, Yıldırımlılara, spora ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklara olan duyarlılığını ve hizmetlerini takdirle karşılıyoruz.

Sayın Başkanım, bahsettiğim bölge, Ertuğrulgazi, Bahçelievler, 1000 Konutlar, Kaplıkaya, Akçağlayan, Değirmenlıkızık, Teleferik, Sinandede mahalleleri.

Bu mahallelerdeki çocukların, öğrencilerin kendilerine de yakın olan Yıldırım’a yakışır bir spor kompleksine acilen ihtiyaçları var.

Yıldırım ilçesinde belirli bölgelerde spor komplekleri var, yüzme havuzları var. Ancak, gerek spor kompleksi ve gerekse de yüzme havuzları bahsettiğim bu mahallelere ya uzak ya da yaz okulları için düzenlenmiş yerler.

10-12 yaşlarında bir çocuğun bu mahallelerden  uzak semtlere gitmesi aileler açısından hem sıkıntılı hem de çocuklar için sorun olabiliyor.

Bu bahsettiğim yerlerde küçük çocuk parklarından başka bir şey yok.

Yakından biliyorum ki, bir çok aile, çocuğunun kötü alışkanlıklardan korunmasını istiyor. Ve çevresinde böyle gidebileceği bir yer olursa göndermek istiyor.

Çocukların gelişimi açısından, kötü alışkanlıklardan korunması, vatana millete faydalı fertler haline gelmesi bakımından onları spora yönlendirecek, çeşitli etkinlikler yapabileceği mekânlar kazandırmanın tüm Yıldırımlılar açısından gurur kaynağı ve büyük bir hizmet olacağını düşünüyorum.

Bildiğiniz gibi, Kaplıkaya’da, Kaplıkaya Camii  ve Huzurevi’nin arkasında kalan, ısı merkezi olarak da bilinen bölgede geniş boş bir arazi mevcut.

Buraya yaz/kış sürekli hizmet verebilecek kapasitede yarı olimpik bir yüzme havuzu ve yanında diğer spor etkinliklerinin de yapılabileceği bir kompleks yapılması en büyük temennimiz.

Aynı zamanda, uygun görülürse Kaplıkaya Camii’ne bağlı bir kompleks veya Huzurevi’ne ait bir kompleks haline de getirilebilir.

Gelecek nesillerin manevi duygularının gelişmesi açısından da önemli katkı sağlayacaktır.

Bir vatandaş olarak önerimin dikkate alınacağını ümit ediyor, saygılar sunuyorum.
B. DOĞAN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X