Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Satıcıların, hurdacıların gürültüsünden bıktık!

Köşe Yazısını Dinle

Size Mudanya Güzelyalı’dan yazıyorum.

Efendim yıllardır huzurlu bir ortam özlemiyle taşındığım Güzelyalı’da ikamet etmekteyim…

Sessiz sakin bir yaşam sürme arzumuz maalesef sokak satıcıları ve hurdacıların kendini bilmez, düşüncesiz tavırları yüzünden epey zorlaştı.

Ellerinde megafonlarla sabahtan akşama kadar o sokak senin bu sokak benim geziyorlar…

Hele yaz mevsimi gelince iş daha da vahim bir hal alıyor..

Karpuzcusu kavuncusu, soğancısı patatesçisi, balıkçısı vay babam vay..

Hiç kimse düşünmüyor, uyuyan mı var, hasta mı var, bebek mi var. Tek dertleri mal satmak, tek dertleri eski hurda almak.

Bu konuyu birkaç defa Mudanya Belediyesi Zabıta birimlerine şikâyet ettim ama nafile..

Hatta bir keresinde sokakta önümden gelen hurdacıya ‘sizin bu şekilde milleti rahatsız etmeye ne hakkınız var yasak değil mi diye çıkıştığım da, adam bana dönüp sırıtarak ‘aga buralarda zabıta görmeden gezebilen mi var, zabıtadan kaçabilir misin’ demişti.

İlginç… Çünkü bunca şikâyete rağmen bu adamlar hâlâ rahat rahat dolaşabiliyor.

Teknoloji çağındayız, her yere bir telefonla ulaşılabiliyor, ayrıca çöp konteynerlerine kadar ilan bırakılıyor artık.

Telefonu yazarsanız, ihtiyacı olan sizi arar, hurda, eski eşya mı verecek, patates soğan mı alacak, telefonla ulaşır size zaten. Sokaklarda avazı çıktığı kadar bağırıp gürültü kirliliği yaratıp insanları rahatsız etmek neyin nesidir?

İsminin yayımlanmasını istemiyor


TEŞEKKÜR PANOSU: Vana kapakları ertesi gün kapatıldı

8 Nisan 2021 tarihinde Söz Sizde köşesinde yayımlanan “Parktaki Vanaların Üstünün Kapatılması Gerekmez mi?” başlıklı yazım üzerine yetkililer hemen ertesi gün sorunu giderdiler, parktaki tehlike yaratan açık vanalar kapatıldı. İlgilenenlere, çok kısa sürede sorunu çözdükleri için yine Söz Sizde köşesi aracılığıyla teşekkür ediyorum.

Bir okur

 

Maskenizi neden yere atıyorsunuz? Onu ordan temizleyecek insanın hayatı sizinkinden daha mı az değerli? Yere atılan her maske bulaş riskini artırır.

 

Söz Sizde okurlarının dikkatine!

♦ Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, gunayyumruktay@ olaygazetesi.com.tr, gunayyumruktay@ gmail.com elektronik posta adresi veya sosyal medya hesaplarından da (Facebook- Instagram) ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X