Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Şayet başkan olsaydım

70 yıldır bu şehirde yaşayan biri olarak tabii ki ilk önce Sayın Başkan Recep Bey`i yaptığı hizmetlerden ötürü kutlarım. 
 
Rahmetli Ankara Belediye Başkanı Vedat Dalokay” şahısların başarılı olmaları veli veya deli olmalarına bağlıdır`” derdi. “Şayet belediye başkanı olsaydım`” diyorum, Bursa` mızın en büyük ve büyüyen sorunu trafik ve yol konusunda aklımca çözümlerde bulunuyorum:
 
Geçit`ten Santral Garaj`a var olan dar yolu bulvar yapardım. Üç gidiş üç geliş Geçit Kavşağı` na ve Demirtaş Kavşağı`na uçlarını bağlardım.
Mudanya` dan Sebze Hali Görükle Kavşağı` na gene var olan köy yollarını bulvar yaparak bağlardım.
Şehrin ana arteri olan Çekirge Yolu`nu Kültür Park duvarını 5 veya 6 metre geri çekerek 3 gidiş, 3 geliş, Bulvar Çelik Palas` ın önünden alt yol gidiş, üst yol geliş, eski stat önüne ve Çelik Palas önüne birer batçık veya altgeçitle bağlardım.
Gökdere Yolu`nu Mahfel` in yanından dere kenarından parkın içinden Mollaarap ve İpekçilik`e çıkış veya iniş. Tabii ki yeni stadın yol sorununu düşünmüşlerdir.
Otosansit` in arkasından var olan yolları bulvar haline getirip Teleferik` e kadar bağlarım.
Ata Bulvarı` nı o genişlikte Akçalar` dan Çevre Yolu` na kadar götürürüm.
Hızlı tren istasyonundan Görükle Hal Kavşağı` na bulvar yaptırırdım.
Bunlar açıldığında Bursa` da yol sorunu, trafik sıkışıklığı kalmaz ve biter demiyorum.  Sadece biraz olsun Bursalılara yeni ufuklar açar diyorum. Bunlar sadece fikir.
Kaldı ki Bursa devlete en çok vergi veren, bundan da en az pay alan şehirlerden biridir. 20` ye yakın sanayi bölgesi olan bu güzel şehrimize layık yollar yapmalıyız.  Yol fakiri olan bu şehre ve belediyesine Allah ve devlet yardımcı olsun.
Kamil DURER
Mak.Mühendisi
 
Elektrik şebekesi yenilenecek
 
Gazetenizin 30 Eylül 2014 tarihli sayısındaki köşenizde yer alan ‘Elektrik telleri penceremiz önünde”başlığıyla hizmet alanımıza giren bir şikayete yer verilmişti. Yazıda başvuru sahibi belirtilen adreste elektrik şebekesinin evinin bulunduğu binaya yakın mesafede olduğunu ve bu durumun tehlike arz edebileceğini belirterek gerekli incelemenin yapılmasını talep etmektedir.  Yayınlanan şikayete istinaden Yıldırım İşletme Müdürlüğümüze bağlı teknik ekiplerimiz tarafından emniyet mesafesi kontrolü yapılmıştır. Yapılan incelemenin neticesinde, bina ile olan uzaklığı 1 metre 20 cm olan şebekenin gerekli emniyet mesafesini koruduğu tespit edilmiştir. Ayrıca söz konusu bölge 2015 yılı Küçük Ek Tesisler Yatırım Programımız kapsamına alınmış olup, bölgedeki elektrik şebekesinin yenilenmesi sağlanacaktır. Müşterilerimizin görüşleri bizim için çok önemlidir. Şirketimiz ile ilgili her türlü istek, öneri ve düşünceleriniz için bize[email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. Uludağ Elektrik Dağıtım olarak; halkımızın problemlerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere, problemin tespitindeki yardımlarından dolayı okurlarınıza teşekkür ederiz. Halkımızın sesine kulak vermeye devam edeceğiz
ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.
Kurumsal İletişim Müdürlüğü
 
BUSKİ parke tamiratını yaptı
 
12.09.2014 tarihinde köşenizde yayınlanan `Çöken yola 9 aydır el atılmadı` başlıklı yazı üzerine gerekli inceleme yapılmıştır. Kültür Mahallesi Derya Sokak girişinde baca kenarında bulunan parke çöküntülerinin BUSKİ Genel Müdürlüğü`nce yapılan altyapı çalışmalarından kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu tespit ilgili kuruma resmi yazı ile iletilmiştir. Sonrasında yerinde yapılan incelemede, parke tamiratlarının BUSKİ tarafından yaptırıldığı görülmüştür.
Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X