Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Şehir eşkıyaları Terminal otobüsünde

2 Temmuz 2017 Pazar günü saat 15.10’da bindiğim Terminal (97 No’lu) otobüsünde şehir eşkıyaları 50 kişinin hayatını tehlikeye attı.

Hürriyet Mezarlığı civarında yaşanan olayda içinde 50’ye yakın yolcunun olduğu otobüse ısrarla yol vermeyen (plakası mahfuz) beyaz renkli bir araç tüm yolcuların hayatını tehlikeye attı. Kullandıkları aracı otobüsün önüne kıran 4 şehir eşkıyası otobüs kapısını zorlayarak içeri girdiler ve şoförü darp ettiler.

Şoförün şikâyetçi olup olmadığı konusunda en ufak bir fikrim yok ancak, otobüste bulunan hamile bir kadın ise baygınlık geçirdi.

Otobüste bulunan yolcuların hayatını tehlikeye atan bu şehir eşkıyaları hakkında nasıl bir yaptırım uygulandı bilemiyorum ama yetkililerin bu konuda mutlaka yapmaları gereken güvenlik önlemleri olduğunu düşünüyorum.

Şoförün darp edildiği, bir hamile bayanın baygınlık geçirdiği ve yolcuların korktuğu böyle vahim bir olayın tekrar yaşanmaması için yetkililerden rica ediyorum, lütfen bu şehir eşkıyalarına dur deyin.
Mağdur bir yolcu

Gemlik’te tabelaların yarattığı görüntü kirliliği

Gemlik’te İstiklal Caddesi Halkbank önünden başlayıp, Orhangazi Caddesi’ne kadar her yerde, direkler üzerinde işyerlerinin reklam tabelaları ile dolu. Cadde direklerine, ağaçlara çiviyle çakılan esnaf/firma reklamları ile zaptedilmiş neredeyse. Merak ediyorum, Gemlik’i yönetenler bu görüntü kirliliğini hiç mi görmüyorlar acaba?

Ayrıca her köşe başı, Çarşı Meydanı’ndan Dörtyol’a kadar seyyar satıcılarla doludur. Vatandaşın, yayaların oturup dinleneceği banklar bile seyyar satıcılar tarafından işgal edilmiş durumda. Sahil boyu semt pazarı mı yoksa gezi yapılan yer midir?

Gerek bu tabelaların yarattığı görüntü kirliliği ve gerekse seyyar satıcıların düzensiz yer işgallerini Gemlik’i yönetenlerin de görmesini ve gerekli tedbirleri almasını rica ediyorum.
İsminin yayımlanmasını istemiyor

Selvili Cadde’deki trafo sorunu devam ediyor

Sayın Günay Yumruktay, daha evvelce 25 Mart 2017 ve 2 Mayıs 2017 tarihlerinde Söz Sizde köşenizde durumu anlatmıştım. Çekirge Mahallesi’ndeki Selvili Cadde girişindeki yaya geçidini engelleyen trafonun kaldırılması hususunu dile getirmiş ve gazeteniz vasıtası ile ilgililere duyurmuş idik. ne yazık ki bugüne kadar ilgililerce herhangi bir olumlu/olumsuz cevap verilmemiş ayrıca bir işlem yapılmamıştır.

Sözünü ettiğimiz yaya kaldırımını işgal eden trafonun yandaki merdiven tarafına nakli hususunun yetkililerce değerlendirilmesini tekrar rica ediyorum, ayrıca çarşamba günleri cadde boyunca semt pazar yeri olarak da kullanılan Selvili Cadde’nin yayaların mağdur olmaması için cadde sakinleri olarak rica ediyoruz.

Saygılarımızla
Ali Kemal Efe

Hastanemize KBB hekimi istiyoruz

İyi günler… Mustafakemalpaşa ilçesinde ikamet etmekteyiz. Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde kulak burun boğaz ve göz doktoru sıkıntısı yaşıyoruz. Bu hastane bölge halkı için ayrı bir önem taşımakta ve hastanemizin doktor ve personelinden memnunuz. Kadrolu kulak burun boğaz ve göz doktoru olmadığı için veya belli zamanlarda geldiği için vatandaşa yeterli hizmet verilemiyor.  Hastalar Bursa’ya gitmek zorunda kalıyor. Yetkililerden rica ediyoruz, hastanemize kadrolu KBB doktoru ve göz doktoru rica ediyoruz. Vatandaş mağdur olmasın.

Saygılarımızla.
İsmini vermek istemiyor

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X